Conselleria proposa retallar un 23% el número de grups de l’Escola Oficial d’Idiomes de Xàtiva i Ontinyent

0
1035
Escola Oficial d'Idiomes de Xàtiva.

El regidor d’Educació d’Ontinyent afirma que de confirmar-se les retallades són «un atac sense precedents a l’aprenentatge oficial i públic de llengües»

La proposta rebuda per l’Escola Oficial d’Idiomes de Xàtiva-Ontinyent de la Conselleria d’Educació per al proper curs 2020/2021 preveu una retallada del 23% dels grups, passant dels 88 grups curriculars en el curs 2019-2020, a 68 per al pròxim curs. Dins d’aquesta retallada el centre de Xàtiva passaria de 60 a 49, mentre el centro d’Ontinyent passaria de 28 a 19.

Davant d’esta situació el claustre de l’EOI de Xàtiva Ontinyent a enviat una carta al conseller d’Educació, Vicent Marzà; al Director General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano; al Servei d’Idiomes i Programes Europeus; a la Direcció General de Centres Docents, al Servei de Planificació Educativa; i a Inspecció Educativa, queixant-se de la decisió.

Així apunten que «la proposta clarament obligatòria de la DGCP» és «la retallada més alta de les que tenim coneixement que s’han produït a totes les escoles oficials d’idiomes de la nostra comunitat». Afegeixen que es calcula que s’han eliminat al voltant de 200 grups en global, «amb la consegüent pèrdua de més de 50 llocs de treball, a pesar de les promeses del senyor Marzà de no reduir el nombre de professorat al País Valencià i del tweet del senyor Trenzano negant les retallades». Amb tot lamenten que «la reducció en nombre de grups ha sigut aclaparadora en termes globals i deixa agafada amb pincetes l’oferta a la nostra escola, que cobreix l’ensenyament públic en idiomes a les comarques de la Costera, la Vall d’Albaida, la Vall de Cofrents i la Canal de Navarrés».

Des del claustre reconeixen que «és inevitable lligar les retallades en educació amb l’actual situació econòmica, però clarament no tots percebem el que ha passat durant els darrers mesos de la mateixa manera». Per això destaquen que des del 12 de març, quan es va fer pública la suspensió de les classes a tot el País Valencià a partir de dilluns següent i de manera indefinida, aleshores es van posar en contacte amb l’alumnat per oferir-los un ensenyament «personalitzat, flexible i adaptat a les necessitats específiques». El treball apunten que es va fer «a pesar dels pocs recursos amb què hem comptat, perquè recordem que el Pla Mulan no va contemplar l’obertura d’AULES per als nostres alumnes fins el 3 d’abril i que les nou aules de Webex que els nostres trenta professors han estat compartint per a les sessions en línia no es van habilitar fins el 22 d’abril».

També han tingut paraules dures contra els representants de conselleria criticant que «per a vostés l’ensenyament en idiomes es redueix a l’obtenció d’un certificat. Tant se val quin siga el nivell de competència real en llengües dels docents de la nostra comunitat!». Conclouen lamentant que «tal volta no ens hauríem de sorprendre tant. Al cap i a la fi, ja se sap quin és sempre el primer cap que cau quan hi ha una crisi econòmica».

«Retallada inadmissible»

Des del Govern d’Ontinyent s’ha donat suport a les reivindicacions del claustre de l’Escola Oficial d’Idiomes, i el regidor d’Educació, Óscar Borrell, ha afirmat que, de confirmar-se les retallades són «un atac sense precedents a l’aprenentatge oficial i públic de llengües» i «una manera de castigar a les ciutats més allunyades de València».

En aquest sentit Borrell, ha qualificat com «inadmissibles» les retallades i ha reclamat que en lloc de retallades «es faça un reforç a una oferta formativa molt necessària, creant seus pròpies a les capitals de comarques que ara no en tenen, com la Vall d’Albaida».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí