Conselleria proposa a l’Ajuntament de Sueca un nou palau de justícia i unificar les tres seus de jutjats de la ciutat

0
1942
La consellera Gabriela Bravo ha visitat Sueca

Gabriela Bravo visita la seu judicial i acorda amb l’alcalde de Sueca que el Consell assumirà els costos de construcció si el consistori aporta els terrenys o locals

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha visitat aquest dimecres els jutjats de Sueca i s’ha reunit amb l’alcalde de la capital de la Ribera Baixa, Dimas Vázquez, així com amb la degana, Cristina García, així com amb els operadors jurídics d’aquest partit judicial.

En la trobada s’ha acordat que la Generalitat i l’Ajuntament buscaran una solució per a acabar amb la dispersió que es registra a Sueca ja que els diferents òrgans judicials estan repartits en tres seus diferents.

El partit judicial de Sueca compta amb sis jutjats de Primera Instància i Instrucció, si bé un d’ells fa funcions de Registre Civil (el 2) i un altre (el 4) està especialitzat en Violència sobre la Dona.

Aquestes sis unitats judicials atenen una població de 92.720 habitants dels municipis d’Albalat de la Ribera, Benifairó de la Valldigna, Corbera, Cullera, Favara, Fortaleny, Llaurí, Polinyà del Xúquer, Riola, Simat de la Valldigna, Sollana, Sueca i Tavernes de la Valldigna.

Aquestes sis unitats judicials estan situades en tres edificis. Quatre d’ells estan en la seu principal de la Plaça del Convent, que és propietat de la Generalitat. Els altres dos se situen en dos locals llogats al carrer Jaume I i en la Ronda d’Espanya. Si bé entre el primer d’ells i la seu principal dista una distància de 100 metres, amb el segon hi ha més d’un quilòmetre de separació, la qual cosa afecta a la funcionalitat de la seu judicial.

Per aqueix motiu, Gabriela Bravo ha acordat amb l’alcalde «resoldre definitivament el problema de la dispersió dels òrgans judicials de Sueca». La solució, segons Bravo, passa «perquè la Generalitat assumeix els costos de la construcció d’un edifici de nova planta o l’adequació de locals si l’Ajuntament pot aportar-los».

Aquest projecte serà, segons ha explicat la consellera «una solució a mitjà termini» al mateix temps que es posen en marxa «immediatament els treballs per a millorar el jutjat de Primera Instància i Instrucció número 5 que presenta deficiències per a garantir la intimitat de víctimes i acusats».

Encara que l’estat general de l’edifici principal del Palau de Justícia és, tal com ha recordat la consellera «acceptable» i «no presenta problemes d’accessibilitat» sí que «hi ha problemes d’espai en el Servei Comú Processal d’Assumptes Generals en els quals ja estem treballant per a resoldre’ls» així com la instal·lació d’una garita de seguretat i la substitució de les portes d’accés principal per a millorar l’aïllament tèrmic i millorar el confort de funcionaris i usuaris.

No obstant això, la consellera ha ressaltat que la situació dels jutjats desplaçats als altres immobles és «millorable» perquè «als problemes d’espai» se sumen altres factors com la falta d’instal·lacions adequades per als detinguts, així com la llunyania respecte a la seu principal.

En aquest sentit, Gabriela Bravo ha recordat que en 2018 «es van realitzar els tràmits per a buscar un altre immoble que llogar» i el 18 de setembre d’aqueix any es va publicar en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana el concurs.

No obstant això, cap de les dues ofertes que es van presentar reunien els requisits mínims establits en l’anunci de la convocatòria.

Per això, la consellera ha assegurat que, després de la reunió, «s’obri un camí completament diferent perquè si l’Ajuntament pot aportar terrenys en una zona de pròxima urbanització, serà la Generalitat la que assumisca els costos de construcció perquè la ciutadania del partit judicial de Sueca tinga les instal·lacions que mereix».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí