Conselleria presenta el projecte guanyador del concurs per construir 70 habitatges públics a Gandia

0
1584
El conseller Héctor Illueca ha presentat el projecte.

La previsió és iniciar les obres en l’últim trimestre de 2023, un projecte que suposarà una inversió de 9 milions d’euros

El vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura, Héctor Illueca, ha presentat el projecte guanyador del segon concurs d’avantprojectes de noves promocions d’habitatge públic que donarà lloc a la construcció de 70 habitatges al carrer Montdúver 60 de Gandia i que es destinaran a lloguer assequible.

La inversió total d’aquesta actuació ascendirà a nou milions d’euros i la previsió és iniciar les obres en l’últim trimestre de 2023, amb un termini d’execució aproximat de 24 mesos.

Héctor Illueca ha assenyalat que, en un context de incertesa i crisi com l’actual “l’habitatge és un dels grans dèficits de l’estat del benestar al nostre país”. Per això, “és responsabilitat de les administracions apostar per aquest sector com un pilar bàsic dels drets de les persones i dels serveis que necessiten”.

“En temps de pujades de preus, d’encariment dels béns més necessaris, de lloguers prohibitius i d’una generació de joves que no veu manera d’emancipar-se, nosaltres posem l’ampliació de l’habitatge públic com un dels objectius bàsics de les polítiques”, ha remarcat.

Per això ha mostrat la seua satisfacció poder presentar els guanyadors d’aquest concurs que desembocarà en la construcció de 70 habitatges a Gandia amb “propostes modernes, innovadores i amb un alt valor afegit”. Tal com és ‘Rubik’, el projecte seleccionat obra de la UTE Ignacio Senra Fernández-Miranda / Ignacio Murad Sangiorgi.

Com l’ha descrita el vicepresident, es tracta d’una proposta “arriscada i valenta, molt interessant des del punt de vista arquitectònic, atractiva i compromesa amb estar oberta a la convivència social i els espais compartits”.

Per part seua, l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, ha destacat la importància d’aquest projecte que “arquitectònicament serà un referent a la ciutat” donades les seues formes “singulars i innovadores quant a la manera de concebre la convivència en l’espai públic i la vida interior en els habitatges disponibles”. Així mateix, també ha mostrat la seua satisfacció perquè aquest edifici incrementarà d’una manera important el parc públic d’habitatge a Gandia.

La Conselleria, a través de l´Entitat Valenciana d´Habitatge i Sòl (EVha), va rebre 38 ofertes a aquest segon concurs d’avantprojectes dels quatre en els quals treballa la Conselleria per a la construcció de noves promocions d’habitatge públic en parcel·les de la EVha en diversos municipis de la Comunitat.

La proposta guanyadora rebrà com a premi 12.000 euros com a part de la contractació. El jurat considera que és una proposta molt pensada, responent àmpliament als criteris definits en les bases del concurs especialment quant al seu interés arquitectònic, el model residencial i la innovació de les solucions i innovació, fonamentalment.

L’aparent rigidesa que a priori mostra el mòdul utilitzat s’ofereix com una oportunitat de gran flexibilitat per a resoldre les diferents tipologies d’habitació. La seua construcció pot suposar per a la ciutat de Gandia una referència en l’aposta per noves solucions residencials innovadores.

El primer premi ha sigut per al lema ‘De 60 en 60’ de la UTE Jovino Martínez Sierra-Óscar López Alba, el segon per a ‘Antesi’ de Durán Moreno Arquitectos SLP i el tercer per a Galiana i Ramos SLP/*Arqtístic Arquitectura i Investigació SLP amb ‘Entre Balcons’. Tots ells reben un premi de 5.000 euros.

El projecte de Gandia s’ubicara a un solar en cantonada situat en l’encreuament dels carrers Montdúver 60 i Gabriel Miró, enfront del futur Palacio de Justícia. La parcel·la té una superfície de 1.932 metres quadrats, amb una edificabilitat aproximada de 7.000 metres quadrats, la qual cosa suposa una capacitat aproximada de 70 habitatges i àrees comunitàries. Amb aquesta promoció es pretén aconseguir una proposta que siga model en matèria residencial d’innovació i de sostenibilitat.

Es tracta d’un concurs de projectes amb jurat que s’emmarquen en el Pla 2400 d’Habitatge Protegit Públic 2021-2026, impulsat per la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica.

En la presentació també ha participat el secretari autonòmic d’Habitatge i Funció Social, Alejandro Aguilar; la directora general d’Habitatge i Regeneració Urbana, Elena Azcárraga; i la subdirector de gestió de la EVha, María Oliver.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí