Conselleria posa en marxa el servei d’autobús la Ribera Baixa-Algemesí-Alzira


0
1780
Presentació de la línia a Algemesí.

Connecta Albalat de la Ribera, Algemesí, Alzira, Benicull de Xúquer, Corbera, Cullera, Favara, Fortaleny, Llaurí, Polinyà de Xúquer, Riola i Sueca

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha posat en marxa aquest dilluns, 20 de setembre, el servei de transport ‘CE-910. La Ribera Baixa-Algemesí-Alzira’, que travessa les comarques de la Ribera Alta i la Ribera Baixa per a connectar els municipis d’Albalat de la Ribera, Algemesí, Alzira, Benicull de Xúquer, Corbera, Cullera, Favara, Fortaleny, Llaurí, Polinyà de Xúquer, Riola i Sueca.

Segons ha explicat el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, «la inversió de la Conselleria per a desenvolupar aquest servei ascendeix a 782.308,58 euros per a dos anys o fins que entre en servei la futura concessió CV-110 La Ribera, el projecte de la qual ja es troba aprovat i serà licitat per a un període de deu anys».

Així mateix, ha indicat que l’objectiu «és oferir a la ciutadania un transport pública eficaç i eficient, d’acord amb les seues necessitats reals, que estiga al servei dels veïns i veïnes i, alhora, potenciar un transport més respectuós amb el medi ambient, més sostenible».

D’aquesta manera, «els municipis de Riola, Polinyà, Benicull i Albalat de la Ribera tindran accés directe a l’Hospital de la Ribera i a la ciutat d’Alzira, del qual manquen fins ara i es reforça la comunicació amb Algemesí i l’estació d’ADIF en aquesta ciutat, que incrementa la interconnectivitat i facilitat la mobilitat», ha apuntat de conseller.

A més, Arcadi España ha indicat que «es millora, amb caràcter general, el nivell de servei amb el qual compten aquests municipis i es reforça la relació de les poblacions més xicotetes amb les capçaleres comarcals i d’aquestes entre si (Cullera, Sueca, Alzira, Algemesí), i es millora també l’accés a l’Hospital de la Ribera».

El servei que ara es presta ve definit per cinc línies. La Línia 1, Cullera-Sueca-Albalat-Hospital-Alzira, amb dos ramals: L-1a, Cullera-Sueca-Albalat-Hospital-Alzira i L-1b, Sueca-Albalat-Hospital.

La línia Línia 2, cobreix Cullera-Sueca-Algemesí i la Línia 3, Sueca-Cullera-Favara-Alzira que presenta la L-3a, Sueca-Cullera-Favara-Hospital-Alzira i L-3b, Cullera-Favara-Hospital-Alzira.

La Línia 4 uneix El Perelló-Corbera-Hospital-Alzira i la Línia 5, El Perelló-Sueca té la L-5a, El Perelló-Sueca (per Mareny de Barraquetes), la L-5b, El Perelló-Sueca (pel Mareny Blau) i la L-5c, El Perelló-Sueca (pel Mareny Blau i Bega de Mar).

Per a realitzar el nombre d’expedicions que, com a mínim s’hauran de realitzar, quedaran adscrits a aquest contracte cinc vehicles més un de reserva, i en les línies que es propiciar la connexió amb serveis de tren, s’ha coordinat els horaris amb el de Renfe.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here