Conselleria aprova el Pla General de Carrícola protegint el recursos agrícoles i el turisme rural

0
909
Carrícola té actualment 90 habitants

El nou pla substitueix el Projecte  de Delimitació de Sòl Urbà de l’any 1989, i preveu una població potencial de 180 habitants

La Comissió Territorial d’Urbanisme de València ha acordat l’aprovació del Pla General de Carrícola com a instrument de planejament urbanístic i d’ordenació del territori del municipi “el que permet establir el model definitiu de creixement territorial municipal així com el model econòmic del mateix”, ha recordat el director general d’Urbanisme, Lluís Ferrando.

De fet, tal com ha assenyalat el director general, el model econòmic del municipi “es troba ancorat pràcticament i de manera única en el sector agrícola, encara que des de fa uns anys s’ha iniciat també el desenvolupament del turisme rural” pel que ha considerat com a “necessària” l’aprovació d’un nou planejament per a Carrícola ja que fins al moment el municipi es regia pel Projecte de Delimitació de Sòl Urbà, aprovat al maig de 1989.

El Pla General aprovat, ha informat la conselleria que dirigeix María José Salvador, augmenta el sòl urbà davant la necessitat de crear una façana del nucli residencial, que millore la imatge cap a l’exterior del nucli, i de colmatar els buits urbans que han quedat sense consolidar.

Per açò, tal com apunta Ferrando, es classifica com a sòl urbà una superfície de 56.237,30 m², dels quals 48.972,10 m² es consideren consolidats i 7.265,20 m² inclosos en una unitat d’execució. D’altra banda, es planteja un sector residencial en Sòl Urbanitzable de 23.680,00 m² dedicat tant a primera residència com a segona residència, amb reserva per a habitatge protegit, situat al nord del casc urbà, on l’orografia del terme ho permet.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Agullent, Aielo de Malferit, Carrícola, Nàquera y Rótova reciben su guía Smart city

Cal tenir en compte que el Pla General preveu una població potencial de 180 habitants, considerant 90 habitants en el sòl urbà consolidat, la població derivada de la Unitat d’Execució en sòl urbà i la problación prevista en el sòl urbanitzable.

En relació als terrenys reservats a jardins de la xarxa primària el pla reserva 1.285,25 m², amb una ràtio per habitant de 7,14 m²/hab, una xifra superior als 5 m²/hab exigits per la legislació urbanística i que sumats als espais lliures i zones verdes de la xarxa secundària previstos en sòl urbà, supera amb folgança la ràtio de 10m² de zones verdes totals per habitant. I açò sense explicar el Parc Natural de cessió obligatòria previst, amb una superfície de 30.945 m².

En el Pla General aprovat també s’estableixen proteccions conforme a les característiques del sòl rural i es preveu la incorporació al catàleg d’elements protegits de béns rurals.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here