Conselleria acaba les millores de la CV-81 en el port entre Ontinyent i Bocairent

0
1821
Imatge de la CV-81 entre Ontinyent i Bocairent

La intervneció entre Ontinyent i Bocairent ha suposat una inversió de 175.000 euros usant una tècnica innovadora i mediambientalment sostenible

La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha conclòs els treballs de reforç de ferm i renovació superficial del paviment de la carretera CV-81, en la zona del port entre Ontinyent i Bocairent que ha suposat una inversió de 175.000 euros i en el qual s’ha utilitzat una tècnica innovadora i mediambientalment sostenible, en reutilitzar un àrid siderúrgic reciclat, així que «s’han obtingut grans beneficis per a la carretera i també en la defensa del medi ambient», segons ha explicat el director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo.

La carretera CV-81, una de les vies de comunicació més importants de la zona sud de la província de València, uneix les autovies A7 i A31, passant per les poblacions d’Ontinyent, Bocairent, Beneixama i Villena. En el tram entre Ontinyent i Bocairent discorre a través d’un traçat de muntanya, la remodelació de la qual, ha recordat Domingo, va ser executada per la Generalitat fa uns anys. Es tracta d’un eix fonamental per a la vertebració de la comarca, amb un volum de tràfic que ronda els 10.000 vehicles diaris, amb un 9% de vehicles pesants.

Millora de la seguretat vial

Amb aquestes obres s’ha reforçat i renovat superficialment el paviment d’uns dos quilòmetres de la CV-81. Es tracta, ha indicat el director general, «d’una important actuació de conservació de carreteres, que el seu objectiu són detenir la degradació dels paviments, augmentar la seua capacitat portante i incrementar la textura de la capa de rodadura de gran importància per a la seguretat de la circulació dels vehicles. Aquestes actuacions en el ferm suposen millorar l’adherència pneumàtic-paviment, aspecte fonamental per a la seguretat en la conducció».

El ferm del tram de carretera mantenia una bona capacitat estructural, però la rodadura havia anat perdent adherència amb el pas del tràfic; l’aglomerat presentava alguna rodada, una incipient fisuración en algunes zones i la capes de rodadura començaven a presentar signes d’esgotament.

L’actuació ha consistit en l’extensió d’una capa d’aglomerat amb el que s’han recuperat les característiques superficials de textura i resistència al lliscament, a més de dotar al ferm d’una major capacitat estructural. En alguns punts s’ha executat un reperfilado previ i s’ha renovat la senyalització horitzontal.

Materials respectuosos

Així mateix, Carlos Domingo ha destacat que per a la fabricació de la mescla asfàltica «s’ha usat àrid siderúrgic reciclat, la qual cosa suposa una millora ambiental. Es tracta d’una tècnica innovadora que consisteix en la valorització de les escòries siderúrgiques que es generen en la fabricació d’acer, que, d’acord amb la legislació mediambiental, reben un tractament adequat que permet reconvertir-les en àrids siderúrgics utilitzables en la fabricació de mescles asfàltiques».

«Amb açò -ha afegit- a més d’utilitzar un residu la destinació del qual era l’abocador, es minva la sobreexplotació de les pedreres d’àrids i es fa realitat una indústria molt més sostenible i respectuosa amb el medi ambient».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here