Conselleria investiga l’origen i l’expansió d’un brot de Covid-19 en un centre de discapacitats psíquics de Carlet

0
1025
Mónica Oltra, vicepresidenta i consellera d'Inclusió.

Mónica Oltra afirma que “la salut dels residents, la qual cosa ens importa ara mateix, no revist gravetat” encara que ha insistit en la necessitat de “esbrinar què ha passat”

La Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives investiga l’origen i l’expansió d’un brot de Covid-19 en una residència de discapacitats psíquics de Carlet, com ha indicat aquest dimarts la titular d’aquest departament autonòmic, Mónica Oltra. L’administració valenciana pretén saber “per on ha entrat” el coronavirus a aquest centre i “per què s’ha expandit” entre els seus residents i treballadors.

Oltra explicava que “estem investigant per què el brot s’ha expandit d’aquesta manera”, ha afirmat la vicepresidenta, que ha destacat que, “afortunadament, la majoria -de contagiats- són asimptomàtics”.

Així, la responsable autonòmica ha afirmat que “la salut dels residents, la qual cosa ens importa ara mateix, no revist gravetat” encara que ha insistit en la necessitat de “esbrinar què ha passat” i “quina part del protocol ha fallat perquè es contagien tantes persones residents i treballadores”.

“Ara mateix el més important és la salut, tant dels residents com dels treballadors, i tallar l’expansió del virus”, ha exposat Mónica Oltra, que ha assegurat que quan es tinguen els resultats d’aqueixa investigació es donaran a conéixer.

Després d’això, ha agregat que en aquest centre de Carlet “es va aplicar tot el protocol de les resolucions de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i de la Conselleria de Sanitat Universal quant a restricció de visites i d’eixides quan Carlet estava en una situació epidemiològica que així ho aconsellava”. No obstant això, ha repetit la decisió de “veure per on ha entrat” la Covid-19 en la residència i saber “per què s’ha expandit d’aquesta manera”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here