Conselleria inverteix més de 800.000 € en millorar la seguretat viària de la CV-81 a Bocairent

0
876
Imatge de les obres a Bocairent.

S’han escomés obres de reforç del ferm i s’ha renovat superficialment el paviment

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha invertit més de 800.000 euros -concretament 888.562- per a millorar la seguretat viària en la CV-81 amb la CV-164, en el terme municipal de Bocairent.

Les actuacions, entre els punts quilomètrics 11+750 i 21+150, han tingut una duració un mes i han consistit en obres de reforç de ferm i de renovació superficial del paviment de la carretera.

«Aquest projecte, englobat en el conjunt d’iniciatives de conservació de la Xarxa Bàsica de Carreteres de la Generalitat Valenciana, conjuga actuacions de millora de la seguretat viària amb la protecció del medi ambient i un ús racional del territori», ha assenyalat el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España.

«Per al Consell és essencial que els veïns i veïnes de tota la Comunitat puguen realitzar els seus desplaçaments quotidians, tant en la seua jornada laboral com en el seu temps lliure, a través d’una xarxa viària que siga funcional i que garantisca la seua seguretat», ha afirmat Espanya.

Obres en dues fases

L’actuació executada s’ha desenvolupat en dues fases: en la primera s’han executat sanejaments en les zones amb major deterioració per a eliminar les roderes i, en la segona, s’ha estés una capa de rodadura amb microaglomerat en tota la secció.

Els treballs, la finalitat dels quals ha sigut recuperar les característiques superficials de textura i resistència al lliscament, s’han completat amb la renovació de la senyalització horitzontal i els elements d’abalisament afectats.

En resum, els objectius de l’actuació són els següents: detindre la degradació dels paviments, incrementar la seua capacitat portant i, al mateix temps, augmentar la textura de la capa de rodadura, de gran importància per a la seguretat de la circulació dels vehicles.

CV-81, d’Ontinyent a Villena

La carretera CV-81, que discorre entre les poblacions d’Ontinyent i Villena, vertebra la comarca de la Vall d’Albaida i registra una intensitat de circulació pròxima als 4.000 vehicles diaris, dels quals un elevat percentatge -l’11%-, són pesats.

L’elevat trànsit pesat d’aquest tram, degut en part a la presència de polígons industrials, ha provocat en el tram objecte de l’actuació l’aparició de roderes en tots dos marges de la via. A més, l’existència de diverses rotondes ha provocat degradació per esforços tangencials.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí