Conselleria inverteix més de 550.000 euros en tres nous espais a l’Hospital de Sagunt

0
1107

S’han ampliat les Urgències més de 200 metres quadrats, un nou Hospital de Dia de Hemato-Oncologia i una terrassa per a pacients psiquiàtrics

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha invertit més de 550.000 euros en tres nous espais posats en marxa de Sagunt. Així ho ha destacat la titular d’aquest departament, Ana Barceló, en la seua visita a l’hospital d’aquest centre sanitari.

D’aquesta manera, la titular de Sanitat ha mostrat la seua satisfacció per les millores realitzades a l’hospital, des de “l’ampliació de les Urgències, que ha permés la incorporació de nous boxs i un espai major per als pacients amb diferents patologies neumológicas, al nou Hospital de Dia d’Oncologia per a tractaments, amb un major nombre de butaques i de llits en un ambient més íntim i amb més llum”, ha destacat.

Així mateix, Ana Barceló s’ha referit a la nova terrassa per a pacients de Psiquiatría, “que s’ha adequat perquè aquests pacients puguen tindre també aqueix espai d’eixida a l’exterior, i ha expressat la seua gratitud als professionals “pel treball desenvolupat durant aquesta pandèmia”.

En concret, Ana Barceló, ha visitat al costat de l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, i el gerent del departament de salut, José Luis Chover, les noves Urgències del centre. Es tracta d’una actuació que ha comptat amb un pressupost de 314.720 euros.

Aquesta actuació ha permés adequar una superfície annexa de més de 200 metres quadrats al costat de l’accés de la sala d’espera de les Urgències Generals, i edificar una zona que enllaça amb la zona d’observació. Així, s’ha creat una sala d’espera separada per a patologies respiratòries, una consulta de triatge, dos bo-*xes, una zona d’observació per a quatre llits, i lavabos.

A més, s’ha habilitat l’aula de docència de la planta baixa per a l’atenció de pacients COVID que ja han recuperat la seua funció, per la qual cosa aquesta nova actuació reforçarà les mesures ja adoptades.

La consellera també ha visitat el nou Hospital de Dia de Hemato-Oncologia, que acollirà un total de 9 llits i 12 butaques. Per a la seua creació s’ha habilitat un espai diàfan de la primera planta que s’utilitzava com a magatzem, en una superfície total construïda de 288 metres quadrats. Es tracta d’una actuació que ha suposat una inversió de 192.632 euros.

Aquesta actuació ha permés la segregació de l’Hospital de Dia de la Unitat de Cirurgia Major Ambulatòria (UCMA), Unitat que creix de 15 a 28 llits per a aquesta mena de cirurgia sense ingrés. Un espai que en els moments de major pressió en ocupació hospitalària per l’increment de pacients COVID ha sigut utilitzat per a ampliar la capacitat d’hospitalització.

Finalment, la Consellera ha visitat la nova terrassa per a pacients de Psiquiatria, situada en la segona planta. Aquest nou espai a l’aire lliure de més 200metros quadrats ha suposat l’habilitació i condicionament d’una terrassa d’esplai per a la sala d’hospitalització de Psiquiatria. D’aquesta manera, s’ha creat un espai de descans i gaudi a l’aire lliure que contribuirà al benestar i a la millor estada dels pacients.

Es tracta d’una actuació que ha suposat una inversió de 50.000 euros entre l’obra, el mobiliari i jardineria. El projecte ha contemplat la creació de dues zones lúdiques amb l’existència d’horts urbans, i una altra central que es destinarà a zona de descans amb una taula de reunions i sofà sota dues pèrgoles. La terrassa compta amb paviment de fusta i una tanca perimetral amb un acabat frontal en cristall amb vista a la mar.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here