Conselleria inverteix 250.000 euros a Llutxent en millorar la seguretat vial de la travessia de la CV610

0
2568
Carlos Domingo ha visitat les obres de Llutxent

Aquesta travessia disposa d’uns reductors de velocitat en els seus extrems «que estan generant algunes queixes veïnals per soroll»

El director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, ha visitat les obres de millora de seguretat vial que està duent a terme la Generalitat en la carretera CV 610 en la travessia de Lluxent. Es tracta d’unes actuacions que suposen «optimitzar l’accessibilitat universal, -ha declarat Domingo- al mateix temps que es millora la seguretat tant per a vehicles com para vianants en la travessia d’aquest municipi».

Segons ha indicat el director general, les obres, que compten amb un pressupost de 250.000 euros i finalitzaran dins de dos mesos, tracten de «resoldre els problemes de circulació i molèsties que actualment pateixen els veïns».

Es dóna la circumstància que la carretera CV-610 discorre en travessia per l’interior del nucli urbà de Llutxent, en l’Avinguda de València. Aquesta travessia disposa d’uns reductors de velocitat en els seus extrems «que estan generant algunes queixes veïnals per soroll».

A més, la intersecció d’aquesta avinguda amb el Camí del Pla i amb el carrer Juan Beltrán -ha descrit Domingo- es troba desordenada, sent aquest un punt important ja que permet l’accés a la cooperativa de Lluxent. Al seu torn, en la intersecció amb la carretera d’accés a Pinet es poden millorar aspectes tant de seguretat com d’accessibilitat.

Davant aquesta situació, la Conselleria està duent a terme una sèrie d’actuacions pensades «per al benestar de les persones i la seguretat vial». D’aquesta manera, l’obres contemplen la col·locació de coixins berlinesos en els accessos a la travessia «amb la finalitat de reduir la velocitat dels vehicles que discórreguen per la mateixa».

Ordenar el trànsit

D’igual manera, ha continuat informant el director general, s’estan col·locant una sèrie de passos de vianants al començament de la travessia, per tots dos extrems, que milloren la mobilitat per als vianants al llarg de la mateixa, reduint l’efecte barrera que pot suposar la CV-610 en el casc urbà. Finalment es millora la seguretat vial de la intersecció de l’avinguda de València amb el Camí del Pla i amb el carrer Juan Beltrán.

És en aquest punt és on la conselleria està construint una rotonda per a ordenar el trànsit a l’entorn d’aquesta intersecció. A més, ha conclòs Domingo, «al costat d’aquesta rotonda es van a construir parades d’autobús, en un i un altre sentit de la travessia, condicionant i habilitant les andanes per als vianants necessàries per a garantir l’accessibilitat a aquestes parades».

Amb l’engegada d’aquesta actuació la Generalitat fa un pas més en el compliment d’un dels seus objectius prioritaris, com és el de l’accessibilitat en els municipis «conjugant al mateix temps la seguretat tant per a vehicles com para vianants en la travessia del municipi», ha conclòs el director general.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí