Conselleria inicia un expedient sancionador a la fàbrica de ciment de Lafarge de Sagunt per contaminació

0
3831
Fàbrica de Lafarge a Sagunt

Segons l’expedient es constata que els nivells registrats de partícules disperses en l’atmosfera (PM10) en el 2017 es van situar per damunt dels màxims permesos

La Direcció General de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental ha incoat un expedient sancionador a la fàbrica cimentera de Sagunt Lafarge-Holcim en considerar que va superar en 2017 els nivells màxims permesos d’emissions atmosfèriques contemplats en la seua Autorització Ambiental Integrada.

Així ho ha anunciat l’alcalde de Sagunt, Quico Fernández, que explica que ha rebut un comunicat de la Generalitat que informa sobre el procediment. Després de les actuacions prèvies seguides per la Direcció General de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental han procedit a incoar aquest expedient després de constatar que els nivells registrats de partícules disperses en l’atmosfera (PM10) en el 2017 es van situar per damunt dels màxims permesos en l’apartat d’emissions atmosfèriques de l’Autorització Ambiental Integrada, que va ser renovada per resolució del 23 de juny de 2015.

Fernández ha destacat com “des de fa temps estem treballant per a garantir que la qualitat de l’aire de la nostra ciutat siga la millor possible, en les millors condicions, respectant l’activitat industrial, però al mateix temps exigint que es prenguen totes les mesures de prevenció”. En aquest sentit, l’alcalde ha assenyalat que van traslladar “totes les irregularitats que hem detectat a través del departament d’Activitats o de la Policia a la Conselleria que està actuant evidentment amb prudència i respecte als procediments que són necessaris”.

El primer edil ha assegurat que “no es tracta de generar alarma, ni de veure qui va més enllà, sinó simplement de complir amb les nostres obligacions, l’Ajuntament amb les seues, la Conselleria amb les seues i les empreses evidentment amb les seues obligacions de respectar la normativa i de no danyar a l’ambient en el qual viuen els ciutadans i més en casos d’activitats tan pròximes a la ciutat”.

Segons la definició del Ministeri per a la Transició Ecològica, les PM10 es poden definir com aquelles partícules sòlides o líquides de pols, cendres, sutge, partícules metàl·liques, ciment o pol·len, disperses en l’atmosfera, i el diàmetre de la qual varia entre 2,5 i 10 µm (1 micròmetre correspon la mil·lèsima part d’1 mil·límetre). Estan formades principalment per compostos inorgànics com a silicats i aluminiats, metalls pesats entre altres, i material orgànic associat a partícules de carboni (sutge). Es caracteritzen per posseir un pH bàsic a causa de la combustió no controlada de materials.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí