Conselleria inicia els tràmits per construir el futur Palau de Justícia de Sagunt

  0
  1438
  Imatge del projecte del Palau de Justícia de Sagunt.

  S’adjudica el contracte de redacció de projecte i direcció d’obres per 533.265 euros

  La Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública ha adjudicat el contracte de redacció de projecte i direcció d’obres del futur Palacio de Justícia de Sagunt per un import de 533.265 euros a l’empresa Santa Tecla Arquitectes que ha resultat la triada després d’un concurs en el qual van presentar 12 firmes. A partir d’ara, l’adjudicatària té 10 setmanes per a la redacció del projecte arqueològic, el bàsic i el d’activitat. A més, aquesta adjudicació contempla també la redacció del projecte d’execució i l’estudi de seguretat i salut.

  El nou palau de Justícia serà un edifici de 9.000 metres quadrats que tindrà entre tres i cinc plantes més un soterrani. Aquesta nova seu judicial se situarà entre el centre comercial L’Epicentre i el polígon Sepes de la capital del Camp de Morvedre.

  El nou Palacio de Justícia serà dissenyat perquè albergue tots els serveis necessaris per a l’Administració de Justícia. En aquest sentit, comptarà amb de-batusses per al Registre Civil, el Jutjat de guàrdia, el Servei Comú d’Assumptes Generals, quatre sales de vistes, la Clínica Mèdic Forense, la Unitat de Valoració Integral Forense i una cambra Gessel.

  També disposarà d’espai per a l’Oficina d’Assistència a les Víctimes del Delicte, despatxos individuals per a jutges, fiscals i lletrats de l’Administra-ción de Justícia, així com estades per al Col·legi d’Advocats, el Col·legi de Procuradors i el Servei d’Orientació Jurídica.

  Finalment, en el soterrani s’habilitaran quatre calabossos, una sala per a rodes de reconeixement de sospitosos, una zona d’espera per a testimonis i una consulta per a reconeixements mèdics.

  La consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ha destacat «la celeritat amb la qual s’han dut a terme els tràmits per a aquesta adjudicació de manera que podrem disposar de la primera versió d’aquests projectes aquesta tardor». Per a l’amb-sellera, «el nostre objectiu és que les obres puguen iniciar-se abans que acabe aquesta legislatura». El termini d’execució dels treballs és d’entre 20 i 24 em-ses.

  En total, està previst que la Conselleria de Justícia invertisca 13,7 milions d’euros en la construcció del nou palau de Justícia de Sagunt. Aquest projecte «és una prioritat», segons ha explicat la consellera, «els treballs de la qual no s’han parat malgrat la pandèmia i la suspensió de terminis administratius provocats per l’Estat d’Alarma»

  En aquest sentit, la consellera ha recordat que «l’1 de juny de 2020 es va formalitzar la cessió de la parcel·la per part de l’ajuntament que dirigeix Darío Moreno a la Generalitat i, un any després, s’ha avançat en aquest tràmit fonamental perquè la capital del Camp de Morvedre compte amb els nous jutjats com més prompte millor».

  DEJA UNA RESPUESTA

  Por favor ingrese su comentario!
  Por favor ingrese su nombre aquí