Conselleria inicia els tràmits de licitació del futur IES Francesc Gil de Canals en el que s’invertiran vora 10 milions

0
4208
Instal·lacions provisionals de l'IES Francesc Gil de Canals.

El termini màxim per a edificar el nou centre és de 17 mesos, pel que es preveu que les obres finalitzaran en maig de 2024

La Conselleria d’Educació ha iniciat els tràmits per a licitació de les obres del nou IES Francesc Gil. Les empreses interessades tenen fins al pròxim 22 d’abril per a optar a l’edificació de l’institut, que compta amb una inversió total de 9,6 milions d’euros.

El termini màxim per a edificar el nou centre és de 17 mesos, pel que es preveu que les obres finalitzaran en maig de 2024.

En octubre de 2021 el conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà va explicar que «estem col·laborant perquè les obres de construcció del nou IES Francesc Gil comencen al més aviat possible». També va assenyalar que «estem treballant amb Mai Castells i el seu equip per a garantir unes infraestructures educatives òptimes a l’alumnat de Canals».

L’alcaldessa de Canals, Mai Castells, es mostrava molt contenta perquè ja es veu el primer pas d’aquest gran projecte perquè «és una reivindicació que es du fent des de fa 40 anys i el nostre equip de govern ha prioritzat aquesta qüestió perquè es faça possible». També es mostrava molt il·lusionada perquè serà un edifici més gran i on s’ampliarà el nombre d’alumnes a quasi 230 més. En definitiva, «aquest és un procés necessari i reivindicatiu per al nostre poble», remarcava Castells.

Així mateix, el regidor d’urbanisme Miquel Alventosa opinava que era una molt bona notícia per a Canals. «Aquell compromís que va llançar el conseller Marzà i el director d’infraestructures, Víctor García, és una realitat». També destacava que aquest nou IES Frances Gil suplirà totes les deficiències que té el vell edifici. «A final d’any veurem com comencen les obres del nou i és una promesa cumplida per part de la Conselleria d’Educació i de l’equip de govern», assenyala Alventosa.

La superfície total del terreny és de 7.374,00 m², repartits entre la superfície d’edificació, 2.896,74 m², i la superfície d’espais exteriors, 4.477,26 m².

El nou edifici estarà format per dos blocs paral·lels units per un porxe comú. El bloc principal es destinarà a l’activitat docent, la biblioteca, el despatx de direcció i els diferents laboratoris. El segon bloc, comptarà amb gimnàs, vestuaris, lavabos, menjador i cuina. A més, també hi haurà un espai d’arbratge amb espècies de la zona.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí