Conselleria i Ajuntament de Sagunt es reuneixen per abordar els informes d’avaluació i la rehabilitació del barri de Baladre

0
1462
Imatge de la reunió tècnica a Sagunt.

Els informes permetran diagnosticar la situació de les edificacions per a abordar la seua rehabilitació

La Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica i l’Ajuntament de Sagunt s’han reunit en una taula de treball per a parlar sobre la rehabilitació i els Informes d’Avaluació de l’Edifici (IAE) dels edificis dels grups del parc públic Baladre I i II d’aquest municipi.

El director general de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica, Alberto Rubio, el director de la Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVha), Alberto Aznar, i l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, han mantingut una reunió en la qual han acordat iniciar un pla de col·laboració per a redactar els IAE a la major celeritat possible.

Alberto Rubio ha destacat la importància d’aquests informes. “Permeten diagnosticar la situació dels edificis en relació al seu estat de conservació, compliment de la normativa sobre accessibilitat i el grau de la seua eficiència energètica, per a posteriorment abordar la seua rehabilitació”, ha explicat.

El grup Baladre I està format per 49 edificis amb un total de 1.059 habitatges, mentre que Baladre II té sis edificis i 122 habitatges. L’alcalde de Sagunt ha traslladat la dificultat que els tècnics municipals han tingut a l’hora d’avaluar aquestes edificacions, d’aquí ve que haja sol·licitat la col·laboració de la Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica.

El director general de EVha ha destacat que les política de rehabilitació són una de les apostes més importants del Consell ja que “contribueixen a dignificar l’espai públic i a millorar la qualitat de vida dels ciutadans, actuant tant en l’exterior com a l’interior dels habitatges, i fent que siguen llocs més sans i eficients”.

D’altra banda, el director general de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica també ha presentat a l’alcalde de Sagunt la futura xarxa d’oficines Xaloc amb servei de finestreta única en matèria d’habitatge, rehabilitació d’edificis i regeneració urbana de la Comunitat que la Vicepresidència Segona implantarà en diversos municipis.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Sagunt forma a 400 banyistes en prevenció de ofegament

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here