Conselleria diu que l’Hospital d’Ontinyent mantindrà les especialitats però serà «de suport» per al de Xàtiva

0
958
hospital ontinyent
El futur hospital comptarà amb 100 llits

El conseller de Sanitat, Manuel Cervera, ha afirmat que l’Hospital d’Ontinyent que projecta la Generalitat a la ciutat «no perdrà servicis, sino que mantindrà les especialitats que té l’actual i millorarà l’oferta assistencial, amb el desplegament, per exemple, de les alternatives a l’hospitalització convencional». Esta ha estat la contestació de màxim responsable de salut autonòmic a la pregunta feta pel Bloc a les Corts al voltant dels serveis que podria perdre el nou centre planejat.

El conseller Cervera no obstant afegeix que les instal·lacions estan dissenyades per donar «suport assistencial a l’Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva, del qual dependrà funcionalment». Així recorda que el projecte d’este «hospital complementari» es basa en el pla funcional confeccionat per la conselleria «per millorar els recurssos assitencials en el Departament de Salut 14 de Xàtiva-Ontinyent. Responia així també a l’estudi del qual exigia informació el partit nacionalista per saber en base a quin pla es dissenyava l’hospital.

Manuel Cervera ha recordat que l’Hospital d’Ontinyent donarà cobertura a 57.959 persones veïnes d’Agullent, Albaida, Atzeneta d’Albaida, Bèlgida, Benissoda, Bufali, Carrícola, el Palomar, Bocairent, Aielo de Malferit, Fontanars dels Alforins i el propi Ontinyent.

Per la seua banda el regidor del Bloc d’Ontinyent, Pepe Pla ha afirmat que «es confirmen les pitjors previsions pel que fa a la dotació i els serveis que s’oferiran des del nou Hospital». Així Pla també ha lamentat que Cervera «no concreta quines especialitats i serveis es realitzaran en un futur des del nou hospital d’Ontinyent, així com tampoc, quin tipus de gestió tindran els serveis, si pública o privada». El Bloc ha volgut recordar que «actualment els serveis de l’Hospital d’Ontinyent, com per exemple diàlisi, són privats».

El responsable nacionalista ontinyentí conclou que «queda evident que el nou Hospital General d’Ontinyent no compleix les expcetatives de la població ja que es tracta del mateix servei en un edifici nou». Per tant el Bloc considera que «el nostre poble es mereix més» i ha fet una crida als ciutadans a la mobilització «contra una altra injustícia amb Ontinyent».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí