Conselleria destina més de 215.000 euros a condicionar la residència de Xàtiva

0
926
Àngel Bonafé ha visitat la residència de Xàtiva

En la residència per a discapacitats psíquics treballen una plantilla de 37 professionals que atenen a 40 persones amb diversitat funcional intel·lectual

El director general de l’Institut Valencià d’Atenció Social-Sanitària (IVASS), Ángel Bonafé, ha assenyalat que “des de 2015 s’ha efectuat una inversió de 215.155,47 euros per a millorar les instal·lacions i l’equipament de la residència Caixa Ontinyent de Xàtiva”.

Ángel Bonafé ha realitzat aquestes declaracions en la seua visita a aquest centre, que compta amb una plantilla de 37 professionals i atén 40 persones amb diversitat funcional intel·lectual.

El director general del IVASS ha enumerat algunes de les millores que s’han efectuat, com “la substitució de la bomba d’aigua calenta o del sòl per a les condícies de les tres cases, televisors per a aquests espais, la sala de visites i el menjador, la dotació de nou mobiliari interior i exterior, s’han canviat les cortines i els estors, ventilació en la bugaderia on s’han instal·lat tres noves llavadores, una rampa al pati i ampliat la porta d’accés a proveïdors millorant l’accessibilitat del centre, entre altres actuacions”.

Entre les novetats tecnològiques, ha posat l’accent que “la residència disposa d’una pissarra digital i ordinadors, huit tablets vinculades al programa Stimulus i una nova sala d’estimulació sensorial, eines que afavoreixen la realització d’activitats i programes per al tractament terapeutic de les persones usuàries, així com un nou gimnàs i un camp de petanca”.

A més, ha incidit que “totes aquestes actuacions ens han permés condicionar els espais de la residència buscant millorar la qualitat de vida de les persones usuàries, així com dotar al centre dels recursos necessaris per a oferir suports personalitzats a aquestes persones i les seues famílies”.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Xàtiva guanya el premi de la millor APP de turisme d'Espanya

Així mateix, ha subratllat que “s’ha fet un gran esforç per fer les instal·lacions més accessibles i dotar-les de nous equipaments tècnics, sanitaris i informàtics perquè les treballadores i els treballadors puguen exercir les seues funcions en unes condicions laborals adequades”.

D’altra banda, ha recordat que “la residència Caixa Ontinyent de Xàtiva disposa de dos vehicles adaptats que permeten el desplaçament de les persones usuàries per a la realització d’activitats fora del centre, la qual cosa contribueix a promoure la seua inclusió social i participació comunitària”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here