Conselleria d’Educació augmenta en 16,65 docents més i 78.766 euros la inversió per al nou curs a Paiporta

0
4175

Visita Marzà 2018 a Paiporta

El conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha adreçat una carta a l’alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, per anunciar les novetats anunciades per la Conselleria de cara al nou curs 2020-2021. Pel que fa a Paiporta, l’augment d’inversió en personal a les escoles i instituts del municipi, augmentarà en 16,65 mestres i professors més per poder reduir ràtios i prestar una atenció més personalitzada a les aules, un augment que, a tot el País Valencià serà de 4.374 docents més que se sumen als més de 71.000 ja existents.

Aquest pot ser un dels cursos més complicats que hem viscut, i per això la Conselleria aposta per una potent inversió pública en matèria educativa i així poder encarar-lo amb totes les garanties de qualitat i seguretat que les xiquetes i xiquets valencians mereixen, amb més personal docent i no docent, més inversió pública als centres, ràtios més baixes i totes les mesures de seguretat i higiene garantides per una tornada a les aules segura i amb la màxima presencialitat possible.

 

També el personal no docent, com ara els monitors i monitores de menjador, augmentaran de cara al nou curs. Més de 3.000 persones seran contractades de forma extraordinària aquest curs per garantir la distància de seguretat i l’atenció dels grups de convivència estable dels més menuts. S’augmenta la inversió en despeses dels centres educatius de Paiporta en 78.766 euros per què els centres del municipi puguen adaptar-se a les noves situacions que es donaran amb motiu de la pandèmia (mobiliari, material de protecció, xicotetes obres…).

Pel que fa a la baixada de ràtios i a la seguretat a les aules, aquestes tindran amb caràcter general un màxim de 20 alumnes per aula fins a quart de primària. De cinqué endavant, es garantirà una distància de seguretat d’1,5 metres entre alumnes.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Benetússer activa una campaña de concienciación ciudadana por el Día Mundial del Perro

D’altra banda i per tal d’intensificar l’activitat educativa, cultural i esportiva de l’alumnat valencià durant el curs vinent escolar, s’ha destinat una inversió de 9 milions d’euros als municipis per a la realització d’activitats extraescolars que, a Paiporta, serà com a mínim de 47.307 euros.

A més, des del 31 de juliol comptem amb el Pla de Prevenció i Protecció per al curs 2020-2021 que determina detalladament les mesures de seguretat que s’aplicaran a les escoles valencianes i que es pot consultar a la web de la Generalitat, tot i que poden ser modificades a mesura que evolucione la pandèmia.

 

 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here