Conselleria de Transició Ecològica restaura l’antic abocador de residus de la Barraca d’Aigues Vives a Alzira

0
1970
Zona de la Barraca d'Aigües Vives a Alzira.

Es tracta d’un antic abocador de residus no perillosos, inclòs en un expedient presancionador de la Unió Europea des d’abans de 2015

La Conselleria de Transició Ecològica inicia els treballs de segellament de l’antic abocador de residus no perillosos La Barraca d’Aigües Vives a Alzira.

D’aquesta manera, la Conselleria inverteix 1.507.917 euros a resoldre l’estat d’aquest abocador sobre el qual planeja un expedient presancionador de la Unió Europea que ve de l’època anterior a 2015.

Els treballs del departament autonòmic, per tant, evitaran de nou la sanció de les autoritats europees contra la Comunitat Valenciana. La Conselleria que presideix Mireia Mollà ja va aconseguir evitar un expedient sancioneu similar, per l’apilament indegut de pneumàtics en instal·lacions de Xiva i Godella.

En aquesta mateixa línia, el presancionador que afecta l’abocador d’Alzira incloïa dos més, a Llíria i Rafelguaraf, que ja van ser segellats en el seu moment. Així, la intenció de Transició Ecològica és escometre l’obra d’Alzira de manera urgent per a poder sol·licitar la retirada de l’expedient obert.

La consellera Mireia Mollà ha indicat que “l’obra ve a recuperar el prestigi que mai deguérem perdre com a territori dins de la UE i a solucionar les irregularitats en la gestió que va deixar el govern anterior a 2015”.

La Generalitat Valenciana continuarà amb el seu pla d’actuacions en aquesta matèria, d’acord amb les previsions de l’actual pla integral de residus de la Comunitat Valenciana (PIRCVA), a través d’altres actuacions de millora d’antigues zones que es van utilitzar per a la gestió de residus.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí