Conselleria construirà un nou carril de ciclovianants a Carcaixent per a aquest estiu

0
681
Les obres començaran a Carcaixent aquest estiu.

Es tracta d’un itinerari entre Cullà i el Barranc de Gaianes, que permetrà desplaçar-se al nucli urbà de Carcaixent sense vehicle privat

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat construirà aquest estiu un nou carril de ciclovianants a Carcaixent. Es tracta d’un Es tracta d’un itinerari entre Cullà i el Barranc de Gaianes, que permetrà desplaçar-se al nucli urbà de Carcaixent sense vehicle privat i “que dóna resposta a una llarga reivindicació dels veïns i veïnes del municipi”, segons ha manifestat el conseller Arcadi España.

“Aquesta setmana -ha explicat España- comencen unes obres molt demandades, que suposen la fi d’una injustícia de 30 anys per als i les residents de la zona de Cullà, els qui no podien desplaçar-se al nucli urbà de Carcaixent sense vehicle privat”.

Amb la nova actuació, per a la qual la Generalitat invertirà 420.000 euros, “els veïns i veïnes de la pedania de Cullà disposaran d’una via per a poder anar a peu i amb bici a Carcaixent amb les millors condicions d’accessibilitat i seguretat viària”, ha afirmat el conseller.

“En definitiva -ha recordat el titular de Política Territorial-, fem un pas més en el compliment dels nostres objectius prioritaris en matèria de mobilitat que no són uns altres que millorar la seguretat viària de les i els vianants i ciclistes, integrar i millorar els entorns urbans i fomentar la mobilitat sostenible”.

Itinerari entre Cullà i el Barranc de Gaianes

En l’actualitat el nucli urbà de Carcaixent i Cullà, pedania al sud del municipi, es troben comunicats per mitjà de vies de circulació de vehicles i no existeix recorregut per als vianants o ciclista que els connecte. Vista aquesta necessitat, la Conselleria Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha planificat la creació d’un nou itinerari de ciclovianants per a dotar d’accessibilitat no motoritzada a aquesta zona urbana.

Així, les obres a executar consisteixen en la construcció d’un carril per a connectar el nucli municipal de Carcaixent amb el de Cullà, que tindrà el seu inici al carrer Emilio Donat, després del seu encreuament sobre el barranc dels Gaianes, i que, amb l’ampliació de la plataforma del vial existent cap a l’est, discorrerà cap al sud.

Posteriorment, l’itinerari de ciclovianants travessarà sobre la línia del ferrocarril aprofitant l’estructura existent, en la qual es reduirà l’ample de la zona destinada al trànsit de vehicles per a poder dotar al nou carril d’una amplitud mínima suficient.

Finalment, després de travessar la línia del ferrocarril, l’itinerari conclourà amb la connexió amb la prolongació del carrer Major en direcció a Cullà. En aquesta zona, de nou s’aprofitarà l’espai resultant entre el vial existent i el tancament de les parcel·les annexes.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here