Conselleria connectarà la CV-60, la N-332 i l’AP-7 per acabar amb el “col·lapse” de les comarques centrals

0
2349
Imatge de l'acte en el que ha participat la consellera

La consellera Maria José Salvador anuncia la redacció del projecte que pretén vertebrar la Costera, la Vall d’Albaida, la Canal de Navarrés o el Comtat i l’Alcoià amb la costa

La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha anunciat que la Generalitat va a licitar, en breu, la redacció del projecte de connexió entre la CV-60, la N-332 i l’AP-7 perquè és la millor solució per a acabar amb el coll de botella actual i vertebrar la franja costanera i les comarques d’interior de la Costera, la Vall d’Albaida, la Canal de Navarrés o el Comtat i l’Alcoià”.

Així ho ha assegurat la consellera, que ha mantingut una reunió amb els alcaldes i empresaris de la zona i on ha estat acompanyada pel director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, així com per l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, i els presidents de la Mancomunitat de la Safor, Tomàs Ferrandis i el de la Mancomunitat dels Comarques Centrals, Antoni Francés.

En l’acte de presentació de la proposta d’accessos a l’AP-7, Salvador ha avançat que el seu departament ha iniciat ja els tràmits per a la licitació d’un contracte de serveis per a la redacció del projecte bàsic de la connexió entre la CV-60 , la N-332 i l’AP-7. El pressupost base de licitació és de 265.595 euros, s’ha establit un termini de realització de 24 mesos.

Segons ha descrit la consellera, la carretera CV-60 és un dels eixos bàsics que vertebra aquestes comarques i la seua connexió amb el corredor d’alta capacitat del litoral format per la N-332 i l’AP-7, en aquests moments, no és adequat perquè es realitza mitjançant dues carreteres la CV-686 i la CV-680 que generen molts problemes addicionals als municipis pels quals discorren aquestes vies. En aquest punt ha informat que la connexió que prepara la Generalitat “suposarà solucionar molts problemes de congestió i de col·lapse en l’entrada de Gandia”.

Actuació molt reivindicada i necessària

En declaracions de la consellera, es tracta d’una actuació “llargament demanda i reivindicada, a més de necessària per a l’impuls empresarial, no solament de la comarca de la Safor, sinó també de les comarques centrals”, territori que, segons Salvador, ha passat del “abandó de l’anterior Govern a estar en el mapa de “les nostres prioritats”.

En aquest sentit, “la Generalitat pren la iniciativa, fem el pas per a redactar complet aquest projecte” i ha assegurat que li traslladaran al Ministeri el treball fet perquè complisca amb la part que és de la seua competència. Així, la Generalitat executarà la connexió de l’AP-7 amb la CV-60 i la connexió de l’AP-7 amb la N-332 l’haurà de realitzar el ministeri per tractar-se de dues vies de la seua competència.

AP7 lliure i gratuïta

Durant la trobada amb alcaldes i empresaris, la consellera ha destacat que la Generalitat va impulsar en el mes de maig un front comú amb els Ajuntaments per a reclamar a Foment no solament una AP-7 “lliure i gratuïta” quan acabe la concessió en 2019 sinó que exigim “celeritat” a l’hora d’abordar i planificar els accessos necessaris per a aquesta infraestructura.

“No podem permetre -ha afirmat- un nou cas de falta de planificació de Foment perquè en dos anys acaba la concessió i és necessari tenir clars els brancs de connexió necessaris”. Per açò, una vegada més, la Generalitat pren la iniciativa i plantegem al Ministeri els accessos, en aquest cas de la Safor, perquè és “una de les comarques més dinàmiques de la Comunitat amb un gran desenvolupament econòmic procedent del seu ric teixit empresarial que compta amb grans emprenedors de reconeixement internacional”.

Menys vehicles per les carreteres locals

Per a Salvador, amb aquesta actuació prevista “anem a millorar la connexió de les comarques de l’interior amb el corredor viari d’alta capacitat de la costa i, a més, s’optimitzarà la comunicació entre els diferents municipis de l’àmbit d’estudi d’aquest projecte, ja que es descarregaran de tràfic les actuals carreteres de la xarxa local”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here