Conselleria anuncia per a principis d’abril l’inici de les obres de la millora de la seguretat a la CV-81 a Ontinyent

0
846
Imatge de la trobada que ha tingut lloc a la Conselleria

La consellera ha explicat a l’alcalde que les obres han sigut adjudicades per un import de 720.707 euros i tindran un termini d’execució de dotze mesos

Les obres de millora de la seguretat vial de la carretera CV-81 al seu pas per Ontinyent s’iniciaran a principis del mes d’abril, després de que ja s’haja adjudicat la intervenció i només a ll’espera de que acaben les actuacions preparatòries del replanteig.

Així li ho ha explicat la consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, a l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, en la reunió mantinguda este divendres en la que han estat presents també el director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, i la directora general d’Habitatge, Rehabilitació i Regeneració Urbana, Rebeca Torró.

En la trobbada s’han abordat també diversos temes de competència de la conselleria en l’àmbit del terme municipal d’Ontinyent com les actuacions de regeneració i renovació urbana (ARRU) i per a rehabilitació d’habitatges en la localitat o la marxa de l’Oficina d’Informació i Rehabilitació, entre uns altres.

En relació amb les obres en la CV-81, Salvador ha explicat que han sigut adjudicades per un import de 720.707 euros a l’empresa Guerola Transer SL amb un termini d’execució de dotze mesos. Segons ha destacat la consellera, “aquesta important inversió avala que la seguretat vial i la millora de l’accessibilitat són un prioritat per al govern valencià des de l’inici de la legislatura”.

Rotonda d’accés a la CV-81

La consellera ha destacat aquesta obra a Ontinyent per a la construcció d’una rotonda d’accés a la CV-81 al costat de l’avinguda Torrefiel, que “facilitarà l’entrada al nucli urbà d’Ontinyent, així com també resoldrà els accessos al polígon industrial i a la zona de desenvolupament urbanístic situada a l’entorn d’aquesta carretera”.

Salvador considera que amb el pròxim inici de les obres “es dóna resposta a una reivindicació de l’ajuntament i dels veïns d’Ontinyent” i ha mostrat la seua satisfacció perquè, “malgrat les dificultats econòmiques que ens va deixar la mala gestió dels governs anteriors, aquest Consell i aquesta conselleria compleix amb els seus compromisos”.

A més, ha destacat que es contempla l’adequació de la passarel·la que dóna accés a l’IES l’Estació i la zona urbana adjacent, amb la construcció d’una nova rampa, projectada d’acord amb la normativa per a l’ús de persones amb mobilitat reduïda.

El projecte també suposa un notable increment de la seguretat vial i la mobilitat de vianants i ciclistes, ja que el carril bici que s’incorpora, s’enllaçarà en la xarxa urbana que existeix a Ontinyent.

La carretera CV-81 és una de les vies de comunicació més importants de la zona sud de la província de València, uneix les autovies A7 i A31, passant per les poblacions d’Ontinyent, Bocairent, Beneixama i Villena.

Aquestes obres s’uneixen als treballs de reforç de ferm i renovació superficial del paviment de la carretera CV-81, que la conselleria va executar en la zona del port entre Ontinyent i Bocairent amb una inversió de 175.000 euros i en el qual es va utilitzar una tècnica innovadora i mediambientalment sostenible, en reutilitzar un àrid siderúrgic reciclat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here