Conselleria adjudica per 365.000 € les obres de la via verda d’Ojos Negros des d’Algímia d’Alfara a Albalat dels Tarongers

0
1678
La ruta aprofita el recorregut de la línia de tren entre la mina de Terol i Sagunt

El tram en el que s’intervindrà és de vora 9 quilòmetres i el termini d’execució de les obres és d’11 mesos

La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha adjudicat les obres d’adequació de prop de 9 quilòmetres per a l’ús ciclista i per als vianants del tram de la Via Verda d’Ojos Negros que discorre entre els municipis d’Algímia d’Alfara i Albalat dels Tarongers, en la comarca valenciana del Camp de Morvedre.

Aquesta actuació, cofinançada amb fons europeus, dins del Programa Operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) de la Comunitat Valenciana 2014-2020, compta amb un pressupost de 365.079 euros i un termini d’execució d’11 mesos.

Per al director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, des de la Conselleria “volem impulsar la xarxa de vies ciclistes que afavorisquen una mobilitat entre les comarques de Castelló i València, però al mateix temps cuidant que aquestes vies siguen sostenibles, integrades en el paisatge i respectuoses amb el medi ambient”.

D’aquesta manera, el nou itinerari s’iniciarà en les proximitats de l’estació ferroviària de Algímia, i després de travessar els termes municipals de Torres-Torres i Estivella, finalitzarà en la intersecció de la CV-3342 amb la CV-329 en el municipi d’Albalat dels Tarongers, “completant amb açò un recorregut de 8,45 quilòmetres, solament per a vianants i ciclistes”, ha especificat el director general.

Es tracta de posar en valor el patrimoni cultural i històric associat a aquestes vies en desús, “creant una aproximació sostenible als entorns naturals i paisatgístics més rellevants de la Comunitat Valenciana”.

Aprofitar la via fèrria d’Ojos Negros

Segons ha descrit Domingo, “la major part del traçat discorre sobre la plataforma de l’antiga via fèrria d’Ojos Negros i sobre camins existents en les seues proximitats, en els quals es millorarà el ferm i les rasants per a adaptar-los als nous usos”.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  El relat turístic de Sagunt incorpora l'herència siderúrgica basca

Entre els treballs a desenvolupar s’inclouen l’adequació d’un túnel i un antic pont de ferrocarril, millorant les seues condicions de seguretat i il·luminació per a adaptar-los al tràfic per als vianants i ciclista. Així mateix, també està previst actuar en diversos passos inferiors sota l’autovia A23, on es crearà un carril bici segregat.

L’actuació es completarà amb la creació de dues àrees de descans on es disposarà mobiliari urbà i arbrat, així com cartelleria divulgativa sobre la pròpia via verda i els llocs d’interès pròxims. Addicionalment, al llarg del traçat s’instal·larà señalética de seguretat vial i una altra d’identitat pròpia de la via verda.

Amb bicicleta des de Castelló a València

Aquesta via ciclista està assentada en l’antiga línia minera que va des d’Ojos Negros (Terol) fins a Sagunt (València). En el tram Algímia d’Alfara i Albalat dels Tarongers, “a més de donar continuïtat a la via ciclista que ja està en marxa des de Barraques fins a Algímia del Patriarca, també pretenem connectar- ha continuat Domingo- amb la via Xurra de Puçol per a poder arribar amb bicicleta des dels límits provincials de Castelló fins a la ciutat de València”.

El projecte adjudicat està inclòs dins de les 17 actuacions -totes elles en matèria de vies ciclistes i per als vianants- que la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, té previst executar dins del programa operatiu Feder 2014-2020 i que compten amb una dotació pressupostària de 34,8 milions, dels quals la Unió Europea finançarà el 50%

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here