La consellera visita les obres de millora de la CV-620 a Alfarrasí


0
1052
La consellera María José Salvador ha visitat les obres d' Alfarrasí

La Generalitat inverteix 250.000 euros en Alfarrasí per prendre mesures per a calmar el trànsit i fer una via també per als vianants, viable i accessible

La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha visitat les obres de condicionament de la travessia d’ Alfarrasí de la carretera CV-620, on es fa una actuació per a la millora de la seguretat.

En la seua visita a les obres, la consellera ha estat acompanyada per l’alcalde de la localitat, Federico Vidal, i el director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, i ha assenyalat que aquesta actuació respon a una reivindicació del municipi de convertir la carretera és un espai urbà, amb les condicions necessàries de seguretat.

En aquest sentit, María José Salvador ha indicat que les obres dutes a terme pel seu departament a Alfarrasí han comptat amb un pressupost de més de 250.000 euros i han permès «prendre mesures per a calmar el trànsit i fer una via també per als vianants, viable i accessible».

La consellera ha destacat la importància de la participació ciutadana i la col·laboració amb l’Ajuntament d’ Alfarrasí, «el consens i el diàleg són fonamentals per a aquesta conselleria». Així mateix, ha ressaltat a més de les mesures de seguretat com els passos de vianants i els coixins berlines que s’han instal·lat, «l’acompanyament paisatgístic que també servirà per a calmar el trànsit i fer una via més urbana».

CV-620

La carretera CV-620, al seu pas per Alfarrasí, té una longitud d’1 km aproximadament, i està constituïda per llargues alineacions rectes, en pendent descendent cap al sud, amb corbes de radi generós. A més, la secció de la travessia era en la seua major part molt àmplia, amb calçades molt amples i voreres estretes. Tot açò comportava que una part important dels vehicles circulara a velocitats superiors a les permeses i que es registrarà un alt índex de accidentabilitat.

La travessia va ser transferida en aquestes condicions, com parteix integrant de la carretera CV-620, pel Ministeri de Foment a la Generalitat al setembre de 2015 i presentava un únic encreuament per als vianants senyalitzat, resolt amb un pas de vianants.

Moderació de la velocitat

L’actuació que ha dut a terme la Conselleria d’Obres Públiques ha consistit, d’una banda, en la implantació de mesures de moderació de la velocitat, tals com a disminució d’amplària dels carrils, disposició d’elements reductors de la velocitat, i construcció d’una chicane com a «porta d’entrada» a Alfarrasí.

D’altra banda, s’ha integrat la travessia en l’entorn urbà, en haver-se realitzat actuacions que permeten la compatibilización dels diferents usos, així com una major permeabilitat transversal de la carretera en l’àmbit en el qual es localitza.

En aquest sentit, s’han ampliat voreres, s’han disposat passos de vianants, s’ha millorat l’accessibilitat de persones de mobilitat reduïda, etc, permetent la mobilitat en condicions de seguretat a tot tipus d’usuaris. Al seu torn, s’ha ampliat l’àmbit de la parada d’autobús, de manera que els veïns d’Alfarrasí puguen accedir més còmodament al servei públic de transport. També s’han millorat les condicions de drenatge de l’àmbit de la travessia, aspecte important en una zona de règim pluviométrico com el mediterrani.

Amb l’engegada de totes aquestes actuacions la Generalitat fa un pas més en el compliment dels seus objectius prioritaris en matèria de mobilitat: millorar la seguretat vial de les carreteres, analitzant per a açò tant el tràfic dels vehicles com dels vianants i ciclistes, integrar i millorar els entorns urbans en la seua confluència amb les carreteres i fomentar la mobilitat sostenible.

Per veure les notícies destacades de hui, punxa ací.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here