La consellera visita el nou espai de la Unitat de Prevenció del Càncer de Mama a Xàtiva

0
1678
Imatge de la visita oficial al UPCM de Xàtiva

Des del passat 1 de desembre realitza la seua activitat en la planta baixa del Centre d’Especialitats ‘l’Espanyoleto’, molt propera a la seua antiga ubicació

La consellera de Sanitat Universal, Carmen Montón, ha visitat  este dimarts la Unitat de Prevenció de Càncer de Mama (UPCM) del Departament de Salut de Xàtiva-Ontinyent, que va iniciar la seua activitat en 1993 en un local de lloguer i que, des del passat 1 de desembre realitza la seua activitat en la planta baixa del Centre d’Especialitats ‘l’Espanyoleto’, molt propera a la seua antiga ubicació, mantenint els números de telèfon.

Montón, acompanyada de l’alcalde del municipi, Roger Cerdà, ha explicat que el trasllat de la unitat al Centre d’Especialitats de Xàtiva ha suposat una inversió de 116.000 euros, entre l’obra d’adaptació de l’edifici i el canvi de climatització. S’ha adaptat una superfície de 120 m² del centre a les necessitats específiques de la UPCM, incloent l’accessibilitat de les persones amb limitacions funcionals.

La falta d’adequació de la seu anterior afectava a la comoditat de les usuàries i dels propis treballadors de la unitat, que cada dos anys convida a 29.000 dones de 45 a 69 anys dels 63 municipis del Departament per a una exploració mamográfica. cal recordar que la bona acceptació del programa es tradueix en unes xifres de participació molt alta, sempre superior al 80% i una taxa d’adhesió (dones que repeteixen després de la primera citació) de les més altes de la Comunitat Valenciana, superior al 94%.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí