La consellera presumeix de cuadruplicar les inversions que va fer el PP a l’Hospital de Sagunt

0
1263
Quico Fernández, Carmen Montón i José Luis Chover, a l'hospital de Sagunt

Carmen Montón afirma que entre 2016-2019 s’invertiran gairebé 6 milions en l’Hospital de Sagunt, mentre que en l’última legislatura del PP van ser 1,5

La Consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, ha anunciat una inversió de prop de sis milions d’euros en equipaments i reformes de l’Hospital de Sagunt. Així ho ha anunciat Montón durant la visita al centre, on ha precisat que, d’eixa partida de 5.923.955 euros, 4.042.271 euros s’assignen a diferents reformes de l’hospital, 1.485.314 euros a equipaments de les seues unitats de servei, i uns 400.000 a eficiència energètica.

Aquesta inversió s’inclou en el Pla de Dignificació d’Infraestructures 2016-19 que, en total, preveu una inversió en aquest període de 395 milions d’euros en tot el País Valencià. En el cas concret de l’Hospital de Sagunt, segons ha detallat Montón, «els fons assignats serviran, entre altres coses, per a reformar la sala d’oncologia, la sala d’espera d’Urgències i els seus quiròfans, l’adequació de la unitat de maternitat i els paritoris o la renovació del mobiliari, principalment llits i capçaleres».

La consellera ha volgut destacar que, en els últims 4 anys, entre 2012 i 2015, l’anterior govern del PP, va invertir en aquest hospital 1.437.000 euros: «Estem parlant de 6 milions d’inversió enfront d’1 i mig que va destinar l’anterior govern» De la mateixa manera ha explicat que «dels 576.000 euros invertits en 2015 passem a 1,2 milions en 2016, una xifra que suposa més del doble i que es destinarà a la compra de material, aparells i mobiliari i sobretot a mesures d’eficiència energètica».

Entre les millores d’infraestructures i equips previstes, es contempla l’adaptació del centre a la normativa contra incendis, la reparació de pilars i estructures, la impermeabilització de les cobertes o la renovació dels equips de electromedicina.

En el capítol d’eficiència energètica, comuna a tots els equipaments de la Comunitat, la inversió es concentrarà en la substitució de llums i fluorescents, la instal·lació de placa solar tèrmica per a aigua calenta sanitària i la substitució d’aparells de climatització.
Montón ha destacat que aquest pla «és un pilar fonamental del govern del canvi en el seu objectiu de potenciar la sanitat pública amb els recursos necessaris perquè els seus serveis estiguen a l’altura de l’esforç que fa la ciutadania per a finançar-los a través dels seus impostos».

Reunió amb l’equip directiu

La consellera, acompanyada del gerent del Departament, José Luis Chover, i de l’alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha visitat diferents àrees de l’hospital com l’Hospital de Dia, la zona de Cirurgia Major Ambulatoria, la sala d’Hospitalització de Cirurgia, el servei d’Urgències o la Sala Matern-Infantil.

A continuació ha mantingut una breu trobada amb l’equip directiu del centre, per a reunir-se després amb els professionals del Departament de salut com a caps de servei, supervisors, caps de zona bàsica, corrdinadores d’infermeria i responsables d’unitat.

Per veure les notícies destacades de hui, punxa ací.

 

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí