La consellera Bravo anuncia la rehabilitació integral del Palau de Justícia de Xàtiva

0
1698
Gabriela Bravo ha estat acompanyada per l'alcalde Roger Cerdà en la seua visita a Xàtiva

Les dependències, ubicades dins d’un palau del segle XVII, presenten «moltes deficiències» que no s’adeqüen a les necessitats de la Nova Oficina Judicial

La consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo, ha anunciat que el departament que dirigeix escometrà la rehabilitació integral del Palau de Justícia de Xàtiva en col·laboració amb l’Ajuntament de la capital de La Costera.

La consellera ha realitzat aquest anunci després de reunir-se amb l’alcalde de la ciutat, Roger Cerdà, i amb els operadors jurídics del partit judicial.

Gabriela Bravo ha explicat que s’ha decidit incloure a Xàtiva en el Pla d’Infraestructures Judicials, atès que l’edifici que alberga els jutjats presenta «moltes deficiències» que no s’adeqüen a les necessitats de la Nova Oficina Judicial.

Per aqueix motiu, Xàtiva «entrarà dins del Pla d’Infraestructures que estem preparant per a millorar les 70 seus judicials de la Comunitat Valenciana».

Els jutjats de Xàtiva estan en el Palau d’Alarcón, un edifici del segle XVII que gaudeix de protecció patrimonial i que, després d’haver sigut utilitzat com a col·legi, seu d’un sindicat, fàbrica i fins i tot magatzem, va ser adquirit per l’Ajuntament en 1981 i rehabilitat en 1983 per a convertir-ho en seu judicial.

En ell estan les instal·lacions del Registre Civil, quatre jutjats de 1ª Instància i Instrucció, el Col·legi de Procuradors i la Clínica Mèdic-Forense. Aquestes unitats judicials donen servei a una població a 87.585 persones repartides entre 26 municipis.

Donada la singularitat històrica de l’edifici, la consellera ha explicat que s’han detectat «problemes d’accessibilitat i de distribució interna» que han de ser corregits.

Per a açò, es comptarà amb l’autorització de la Direcció general de Patrimoni de la Conselleria de Cultura, ja que el Palau d’Alarcón està declarat com Bé d’Interès Cultural.

Gabriela Bravo ha assegurat que «en el termini d’un mes o mes i mig» estarà llest estudi d’intervenció de l’immoble així com la valoració econòmica de la mateixa. A més, es col·laborarà amb l’Ajuntament de Xàtiva per a seguir un model semblat al Pla Edificant de la Conselleria d’Educació.

En aquest sentit, Gabriela Bravo ha asseverat que, «gràcies a aquest model de gestió, tant l’adreça d’obra com la redacció del projecte es podran escometre durant aquesta legislatura».

D’altra banda, la consellera ha explicat que la primera setmana de juny conclouran les obres que s’estan duent a terme per a millorar les instal·lacions de l’Oficina d’Assistència a les Víctimes del Delicte.

Aquest servei que ofereix la Generalitat ja està en funcionament a Xàtiva, però en les últimes setmanes s’estan executant unes millores perquè puguen incorporar-se els psicòlegs i treballadors socials assignats a aquesta oficina i es puga atendre als usuaris en unes millors condicions de seguretat i privadesa.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí