El conseller d’Hisenda i l’alcalde d’ Ontinyent qualifiquen de “clau” apostar per la innovació en el tèxtil

0
1340
Imatge de l'acte a Ontinyent amb Vicent Soler i Jorge Rodríguez

Ontinyent acull la presentació de ‘L’Estudi de l’impacte econòmic de la indústria tèxtil en les comarques de la Vall d’Albaida, el Comtat i l’Alcoià’

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, i l’alcalde d’ Ontinyent i President de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, han coincidit hui en destacar la importància “clau” de l’aposta del sector tèxtil innovació per al nou model productiu valencià. Així ho feien en la jornada de presentació de el ‘Estudi de l’impacte econòmic de la indústria tèxtil en les comarques de la Vall d’Albaida, el Comtat i l’Alcoià’, organitzada per l’Associació Tèxtil de la Comunitat Valenciana (ATEVAL), que ha tingut lloc en el Centre Cultural Caixa Ontinyent.

L’Estudi ha estat impulsat per ATEVAL-la Vall d’Albaida amb el finançament de la Direcció General d’Indústria per a estimar com és l’impacte directe de la indústria tèxtil en l’economia de les comarques de l’interior. L’anàlisi ha estat desenvolupat per PATECO- Oficina de Comerç i Territori, dependent del Consell de Càmeres oficials de comerç, indústria, serveis i navegació de la Comunitat Valenciana- ofereix una foto real i actualitzada de les principals variables econòmiques, com les afiliacions de la seguretat social, xifra de negoci o exportacions.

L’estudi que s’ha presentat este dimecres a Ontinyent, segons incidia el Conseller d’Hisenda “és una foto de la situació de les tres comarques: del nombre d’empreses, els ingressos d’explotació que generen, el treball, el valor afegit que aporten a l’economia i el comerç exterior que generen”, i ha afirmat que es tracta d’un autèntic “cens de supervivents, un inventari d’empreses que no van sucumbir als cants de sirena al no contribuir a l’expansió del sector immobiliari i que han fet possible que l’economia de les comarques centrals de l’interior de la Comunitat Valenciana continue hui en actiu”.

A la seua intervenció, l’alcalde Jorge Rodríguez felicitava als autors de l’estudi “perquè el sector tèxtil es sabem que és essencial, però amb estudis com aquest puguem concretar com d’essencial es”. El primer edil tenia paraules d’agraïment cap al Consell de la Generalitat Valenciana “per mirar mes enllà del turisme de costa com es feia abans, per fer una mirada a la indústria i en aquest cas a la indústria del tèxtil, un sector que genera ocupació de qualitat”. L’alcalde recordava que “en Ontinyent vam impulsar una Càtedra d’Innovació entre Ajuntament, Caixa Ontinyent, Universitat de València i Eset Espanya, que es va mostrar que el 80% de la innovació a la comarca la fa el tèxtil. Esta dada ens diu que aquest sector és un sector amb present i també amb molt de futur”, destacava.

En l’acte també participaven Càndid Penalba, President d’ATEVAL-la Vall d’Albaida; José Vicente Ponzoda, President d’ACETEX; i León Grau President d’ATEVAL Comunitat Valenciana, estant la pesentació de l’estudi en sí a càrrec d’Agustín Rovira, Director de PATECO.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí