El conseller d’Hisenda anima als empresaris de Xàtiva a participar en la mobilització pel finançament

0
1445
Imatge de la trobada entre els empresaris i els dirigents polítics

Vicent Soler, acompanyat per l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, explica als empresaris la situació d’infrafinançament de la Comunitat Valenciana

El conseller d’Hisenda de la Generalitat Valenciana, Vicent Soler, ha assistit aquest matí a un esmorzar de treball amb empresaris de Xàtiva, convidat per l’alcalde de la ciutat, Roger Cerdà, qui sol mantenir aquest tipus de reunions periòdicament. En aquesta ocasió, s’ha aprofitat la presència del conseller Soler per tal d’abordar la qüestió del finançament autonòmic, a les portes de la gran manifestació que tindrà lloc a València el proper dissabte 18 de novembre per reclamar un sistema de finançament just per a la Comunitat Valenciana. També han estat presents a l’encontre el regidor d’Hisenda, Nacho Reig i la presidenta de la Mancomunitat de Municipis la Costera-Canal, María José Tortosa.

El conseller ha exposat als empresaris assistents la necessitat de disposar de majors recursos per finançar polítiques econòmiques que puguen servir per ajudar a les pimes valencianes. Però, segons Soler, els recursos no arriben com a conseqüència d’un “maltractament en matèria de finançament des de temps immemorial”. La diferència actual, en paraules del conseller, radica en que ara disposem de dades que corroboren aquesta afirmació. Dades com ara els 16.000 milions d’euros anuals de dèficit que es generen com a conseqüència de la insuficient transferència de fons per part de l’Estat a les comunitats autònomes per pagar les polítiques públiques de Sanitat, Educació i Dependència.

El responsable dels comptes autonòmics ha explicat que els valencians rebem un finançament per càpita que està 250 euros per baix de la mitjana estatal. És a dir, cada valencià rep de l’Estat 250 euros menys que la mitjana dels espanyols. Per això, Soler afirma que la valenciana “és la autonomia pitjor finançada d’Espanya”.

El conseller ha reclamat un canvi en el sistema de finançament autonòmic i, si aquest no es produeix, una aportació extraordinària de recursos per part de l’Estat que ajude a cobrir les necessitats dels valencians i valencianes.

A més a més, Vicent Soler ha reivindicat que aquest nou sistema de finançament puga permetre la generació de fons de reserva per cobrir serveis bàsics en moments de crisi econòmica, del mateix mode que ocorre amb els fons de reserva per al pagament de pensions.

Davant les preguntes dels empresaris, Soler ha defensat el model fiscal de la Comunitat Valenciana, afirmant que s’han produït modificacions fiscals per valor de 500 milions d’euros i que els valencians estem en la mitjana estatal pel que fa a esforç fiscal. D’altra banda, Vicent Soler ha destacat les possibilitats de la recentment creada Agència Valenciana de la Innovació per conjuminar les necessitats de les empreses amb l’oferta formativa d’universitats i instituts de formació professional. Finalment, el conseller s’ha referit a la necessitat d’augmentar el volum de les empreses exportadores per tal de millorar la seua competitivitat en un mercat global.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí