El Consell Rector de Junta Central Fallera avala per unanimitat la gestió de l’últim exercici

0
624

La reunió del Consell Rector de la Junta Central Fallera s’ha celebrat este matí.

El Consell Rector de la Junta Central Fallera ha avalat este matí per unanimitat la gestió que ha fet al capdavant de l’organisme autònom el regidor de Cultura Festiva i president de JCF, Pere Fuset. Durant la reunió s’ha defensat el resultat del trasllat de l’Exposició del Ninot al Museu de les Ciències, les dades d’audiència obtingudes en Falles per la cobertura de Radiotelevisió Espanyola i s’ha explicat la regulació de les gratificacions que reben els conductors municipals per cada servici en què assisteixen a les falleres majors i les seues corts d’honor. També s’ha aprovat la liquidació del pressupost de 2015.

pleno-jcf

Fuset ha destacat l’excel•lent resposta de la ciutadania i d’artistes fallers a la decisió de traslladar l’Exposició del Ninot a un enclavament que dignificara la mostra. “Hem donat resposta a una reivindicació de molt de temps del món faller per dotar l’Exposició del Ninot d’un espai adequat per posar-la en valor com allò que és, una mostra de creacions artístiques que calia exposar en un museu”, ha explicat Fuset.

A més, el regidor ha destacat l’augment qualitatiu de la mostra, l’increment de visitants de pagament i de comissions falleres i la reducció de les milers d’invitacions d’anys anteriors. “Els números no enganyen i demostren que el trasllat al Museu de les Ciències ha sigut tot un encert”, ha afegit Fuset, qui ha destacat que enguany per primera vegada van ser convidats els artistes fallers a la inauguració d’una mostra “on no tenia sentit que no estigueren presents els responsables de les peces d’art exposades”.

D’una altra banda, Fuset ha explicat les novetats de la darrera edició de Falles respecte a la seua retransmissió estatal i internacional per part de Radiotelevisió Espanyola (RTVE). “Per primera vegada s’ha fet cobertura estatal i internacional per a l’acte de la Crida, retransmesos per La 2 i pel Canal Internacional”, ha destacat Fuset, qui també ha posat en valor la retransmissió de la mascletà del dia 19 per La 1, els programes temàtics de Comando Actualidad i Informe Semanal del dia de la Cremà, així com les peces en diferents magazines de la cadena i el fet que totes les retransmissions varen ser en alta definició.

El regidor també ha recordat que es va oferir senyal institucional a la resta de televisions i que es va garantir la cobertura de la resta de mascletaes amb senyal contractat a Mediterráneo Televisión. “La cobertura de RTVE ha reflectit una imatge potent de les Falles. Estem satisfets del resultat i del procés de negociació conjunt entre la Regidoria de Cultura Festiva, la Junta Central Fallera i la delegació valenciana de RTVE per convèncer la direcció de l’ens de la necessitat de fer una cobertura important dels diferents actes festius”, ha afirmat Fuset.

A més, ha destacat que les dades d’audiència són molt positives, “el que demostra que la inversió ha sigut bona”. Com a mostra, ha detallat que vora un milió i mig de persones van vore el programa Informe Semanal del dia 19 de març, que la mascletà d’eixe mateix dia, emesa per La 1, va aplegar a l’11,8 % de share i que les tres anteriors, emeses en la desconnexió territorial abastaren un share d’entre l’11,5 i el 15,3 per cent.

Fuset també ha indicat que la despesa no va generar beneficis per a RTVE donat que en ser empresa pública només s’hagué de fer front als costos de producció interna (equips tècnics i recursos humans). “El cost total d’este conveni demostra que vàrem fer una molt bona negociació: en primera instància, perquè millora clarament les condicions de convenis anteriors amb RTVE per fer la cobertura de Falles; i en segon lloc, perquè econòmicament hem aconseguit unes condicions molt millors a les que afronten altres grans celebracions estatals que també signen convenis d’este tipus per garantir-se una cobertura mediàtica estatal”, ha dit per acabar Fuset.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here