El Consell treballa en un pla de reconstrucció agrària i industrial pels danys del temporal a la Costera i la Vall d’Albaida

0
903
Imatge de la reunió dels alcaldes afectats amb Ximo Puig

La consellera de Justícia trasllada als alcaldes que comptaran amb tot el suport tècnic de la Generalitat per a avaluar els danys i recuperar com més prompte millor la normalitat

El Consell ha començat a treballar en la confecció d’un pla especial de reconstrucció agrària i industrial per als municipis de les comarques de La Costera i de la Vall d’Albaida que van patir danys a causa del temporal de l’11 i el 14 de setembre. Així ho ha assegurat aquest dijous la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, després d’una reunió que ha mantingut, al costat del president de la Generalitat, Ximo Puig, amb els alcaldes dels ajuntaments afectats.

Al final de la reunió, Bravo ha explicat que el temporal “ha tingut unes conseqüències diferents” a la província de València respecte a la d’Alacant. En el cas de les comarques de La Costera i la Vall d’Albaida, s’han registrat més danys en les infraestructures agràries i industrials, però hi ha hagut menor afectació en habitatges. Per això, la consellera ha explicat que “ara mateix, estem centrats en les persones perquè puguen tornar a les seues cases” i posteriorment es desenvoluparan les accions del Consell “perquè aquests pobles puguen recuperar la seua activitat econòmica normal al més prompte possible”.

Per a això, el Consell reclamarà als alcaldes “tota la informació” sobre l’estat en el qual han quedat les seues infraestructures agràries i industrials, així com els danys en vehicles i altres equipaments “perquè puguem plantejar quins tipus d’ajuda necessiten”.

En aquest sentit, la consellera Bravo ha dit que els alcaldes han sigut informats que tenen un termini de 15 dies per a sol·licitar ajudes per a afrontar les despeses extraordinàries que van haver d’assumir durant els dies del temporal i que és un procediment “ràpid i senzill” per a evitar un crebant important en l’estat de les arques municipals. “Després -ha dit la consellera- “tenen un termini de 45 dies, que és un temps raonable, per a poder presentar tota la relació de danys i les taxacions pericials corresponents per a accedir a les ajudes especials”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here