El Consell inverteix 720.000 € en la millora de l’encreuament del Camí de la Creueta d’Algemesí amb la CV-512

0
1534
La consellera Salvador ha visitat les obres d'Algemesí

La consellera María José Salvador afirma que «estem donant resposta a una vella demanda dels veïns d’Algemesí que urgien l’adequació d’aquesta via molt important per al desenvolupament de la localitat»

La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha destacat la inversió de la Generalitat de 721.993 euros a millorar la seguretat vial en el Camí de la Creueta d’Algemesí.

Acompanyada per l’alcaldessa d’Algemesí, Marta Trenzano, i pel director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, la consellera ha visitat la rotonda que ha executat la conselleria en el Camí de la Creueta, a Algemesí, en la intersecció en la carretera CV-512.

Com ha recordat Salvador, «ambdues vies són de vital importància per al municipi d’Algemesí, ja que el Camí de la Creueta es configura com l’eix vertebrador de la xarxa de camins agrícoles de la comarca, i la CV-512 és l’accés Aquest a la població des dels municipis veïns d’Alzira i Polinyà del Xúquer, connectant amb la CV-505».

Així mateix, ha assenyalat Salvador, «la intersecció entre el Camí de la Creueta i l’inici de la carretera CV-512 es resolia fins ara mitjançant una intersecció en creu en la qual es permetien tots els moviments i sense carrils d’emmagatzematge». Açò unit a les característiques de la CV-512, que afavoreixen les altes velocitats en el tram, i l’important tràfic de maquinària agrícola de la zona, i la visibilitat reduïda en els accessos, ocasionaven tot un seguit de problemes de seguretat vial i de funcionalitat en la intersecció, ha apuntat la consellera.

Salvador afegia que «estem donant resposta a una vella demanda dels veïns d’Algemesí que urgien l’adequació d’aquesta via molt important per al desenvolupament de la localitat», ha ressaltat Salvador que ha valorat «la important col·laboració de l’Ajuntament en obtenir els terrenys necessaris per a l’execució de les obres».

Les obres que ha dut a terme la Conselleria han consistit en la construcció d’una glorieta amb un radi exterior de 30 metres. També s’han inclòs l’execució dels camins agrícoles i la reposició dels serveis afectats per a garantir l’accés als propietaris així com el normal funcionament de les explotacions agrícoles.

Complementàriament, s’ha dut a terme la il·luminació de la intersecció que incrementarà de manera substancial la seguretat en període nocturn o de condicions atmosfèriques desfavorables, i l’execució d’un pas ciclopeatonal que creua la carretera.

Per la seua banda, l’alcaldessa d’Algemesí, Marta Trenzano, ha valorat l’actuació duta a terme, «que permetrà millorar notablement la mobilitat dels veïns de la localitat», així com l’interès de la consellera per desplaçar-se a conèixer la realitat dels municipis de la Comunitat i el treball que s’està realitzant «per a asseure les bases que un canvi és possible».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí