El Consell engega el dispositiu per a inspeccionar els 220 habitatges afectats per l’incendi de Llutxent

0
1095
Una de les cases afectades pel foc

Un equip tècnic compost per més de 30 tècnics de l’Institut Valencià de l’Edificació (IVE), de l’Ajuntament de Gandia, dels col·legis professionals d’Arquitectes i Aparelladors i de la UPV realitzen les avaluacions

La Conselleria d’Habitatge, obres Públiques i Vertebració del Territori ha engegat el dispositiu per a realitzar les avaluacions dels habitatges afectats per l’incendi declarat el passat 6 d’agost en el terme municipal de Llutxent, complint així amb l’acord adoptat pel Consell, publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana el 4 d’agost, pel qual s’iniciaven les actuacions per a pal·liar els danys produïts per l’incendi.

D’aquesta manera, un equip tècnic coordinat pel director general d’Habitatge, Rehabilitació i Regeneració Urbana, Rafael Briet, compost per més de 30 tècnics de l’Institut Valencià de l’Edificació (IVE), de l’Ajuntament de Gandia, dels col·legis professionals d’Arquitectes i Aparelladors i de la Universitat Politècnica de València estan realitzant les avaluacions de més de 220 habitatges de la zona afectada per l’incendi de Llutxent.

Repartiment d’ajudes

Segons ha informat Briet, els tècnics encarregats de valorar l’afecció de l’incendi en els habitatges “estan contactant amb els propietaris a fi de fixar dia i hora per a realitzar les inspeccions oportunes”.

D’igual manera ha apuntat que des de la direcció general d’Habitatge s’estan utilitzant els procediments d’inspecció “específics per a catàstrofes que permeten obtenir un índex objectiu sobre el dany aconseguit en cada immoble, de manera que podrà ser utilitzat com a base per a efectuar el repartiment d’ajudes de manera sistemàtica i equitativa”.

Per a l’engegada d’aquest dispositiu, el director general d’Habitatge ha mantingut un reunió prèvia de coordinació en l’Ajuntament de Gandia, el passat 27 d’agost, on van acudir representants de les conselleries involucrades, així com l’alcaldessa de la ciutat, Diana Morant.

Fruit d’aquesta reunió de coordinació, l’equip de tècnics esmentat s’ha reunit recentment en el Centre Social de Marxuquera amb el coordinador general de l’Urbanisme de Gandia, Vicent Mascarell, el president de la la Ajunta de Districte de Marxuquera, Xavier Ródenas, tècnics municipals i de la Generalitat i de l’Institut Valencià de l’Edificació. Des d’allí, una vegada assignades els habitatges a cada equip de treball, s’han començat a realitzar les corresponents inspeccions.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here