El Consell Econòmic i Social d’ Ontinyent tindrà un 36% més de pressupost per a 2017

0
877
Imatge de la reunió del CES del mes de febrer

El CES d’ Ontinyent disposarà de 40.000 euros més per a activitats en augmentar la partida i crear-se una específica per a les ajudes a fires i catàlegs

El Consell Econòmic i Social (CES) d’ Ontinyent ha aprovat a la seua última reunió una programació per a 2017 amb un total de 14 activitats i un 36% més de pressupost per a realitzar-les. Així serà després que el Govern d’ Ontinyent haja augmentat en 10.000 euros (de 140.000 a 150.000 euros) la subvenció al CES, al temps que s’han exclós de les despeses del Consell els 30.000 euros del pla d’ajudes a la participació en fires comercials i la creació de catàlegs d’empresa, una línia que compta ara amb partida pròpia als pressupostos municipals.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, recordava que “el Govern d’ Ontinyent te com a prioritat la promoció econòmica, i des d’un primer moment vam apostar perquè el cor d’eixa promoció econòmica siguen els agents socioeconòmics”. Així, recordava l’impuls donat en 2012 amb la creació d’una partida pròpia de 90.000 euros al CES, que ha anat augmentat progressivament per afavorir la promoció económica a partir d’un treball conjunt de l’Ajuntament amb els diferents agents econòmics i socials representats al Consell.

Així, el CES ha aprovat per unanimitat una planificació d’activitats que inclou en la Comissió de Foment de l’Activitat Económica Urbana aspectes com la creació d’una nova imatge per al comerç local; una línia d’acció per revitalitzar el Carrer Major; la programació de noves edicions de Ontinyent al Carrer, la Fira de Tendes i Tapes i Ontinyent Il·lusiona o una nova activitat nomenada Tornem al cole.

Pel que fa a la Comissió de Foment d’Inversions i Innovació Empresarial s’inclouen una Jornada d’Internacionalització d’Empreses en col·laboració amb ATEVAL; una acció formativa sobre rehabilitació de vivendes amb l’Associació de Constructors; altra sobre Economia Social amb CCOO; una nova edició del Fòrum I+T; el desenvolupament del ‘Projecte de Comnicació Innovadora’ i el ‘Projecte Compenses’; una jornada de lluita contra el frau amb campanya de sensibilització ciutadana; i la realització d’inversions per la conversió d’ Ontinyent en ‘Smart City’.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Sagunt aprova inicialment el pressupost de 2019 que frega els 80 milions d'euros

El regidor de Política Económica, Pablo Úbeda, feia un balanç positiu de les activitats impulsades en 2016 des del CES, que eren també aprovades per unanimitat, posant de relleu i agraïnt “l’alta implicació i participació de tots a favor de la promoció económica local”. En aquest sentit destacava la particiàció de 56 establiments comercials, d’oci i de restauració en la Fira de Tendes i Tapes; la gran acollida a les campanyes Ontinyent al Carrer, Nit Oberta i Ontinyent Il·lusiona; o la participació de 1342 beneficiaris a les diferents accions incloses al Projecte compenses.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here