Consell, Diputació i Universitat de València col·laboren en un projecte de recerca social en la Ribera Alta

0
839
Mónica Oltra amb l'alcalde d'Alzira, Diego Gómez

Amb esta col·laboració se cerca adaptar les polítiques socials a les necessitats i la realitat de les persones a través de la recerca

El Consell ha aprovat un conveni entre la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, la Diputació Provincial de València, la Universitat de València-Estudi General, la Mancomunitat de la Ribera Alta i l’Ajuntament d’Alzira per a l’engegada d’un projecte de recerca social en la comarca de la Ribera Alta, amb el qual se cerca adaptar les polítiques socials a les necessitats i la realitat de les persones a través de la recerca.

Es tracta d’un projecte de col·laboració per a la millora contínua dels serveis socials municipals, mitjançant la constitució d’un espai de recerca aplicada, formació i innovació en matèria de serveis socials en l’àmbit territorial de la comarca de la Ribera Alta.

El conveni entre les diferents administracions i institucions públiques contempla un estudi de recerca sobre necessitats socials, avaluació i impacte de programes i serveis, anàlisis organizacional i de costos i indicadors socials, amb l’objectiu de dotar d’eines que permeten la creació d’un model d’atenció social coherent, sòlid i efectiu.

La finalitat de la Conselleria d’Igualtat amb la constitució d’aquests projectes és crear una xarxa de laboratoris socials a la Comunitat Valenciana que es constituïsquen com a referents en innovació i recerca en matèria de serveis socials, igualtat i inclusió.

Tal com estableix el conveni aprovat pel Consell, el laboratori social s’encarregarà de dissenyar, desenvolupar i provar noves planificacions i sistemes d’avaluació dels serveis socials a través de criteris objectius i científics, de manera que siga possible generar un banc de bones pràctiques de les polítiques socials.

Així mateix, el conveni contempla l’organització de cursos, jornades, tallers, trobades i congressos que servisquen de punt de trobada d’experiències i de difusió de productes i resultats.

Per al seguiment i control de la implantació d’aquest projecte es constituirà una comissió mixta integrada per representants de les tres institucions signatàries.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here