Conselleria finalitza la rotonda a l’eixida nod de Carlet que apaivagarà el trànsit

0
1122
La consellera María José Salvador ha assistit a Carlet acompanyada de l'alcaldesa Maria Josep Ortega

La nova glorieta és compatible amb la futura ronda urbana de Carlet pel que s’ha actuat dins de la reserva viària del PGOU

La Consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha afirmat que la Generalitat ha invertit 478.064 euros en la construcció d’una rotonda en l’eixida nord de Carlet per a “augmentar la seguretat viària i calmar el trànsit de vehicles”. A més, les actuacions realitzades també “faran possible la circulació de vianants i ciclistes en condicions adequades de seguretat”.

Així s’ha pronunciat la consellera en el transcurs de la visita que ha realitzat a les obres ja finalitzades d’una rotonda en la CV50, en el terme municipal de Carlet,, que han “solucionant un dels problemes de seguretat viària que existien en l’entrada al nucli urbà d’aquest municipi”.

Durant la visita, Salvador, que ha estat acompanyada pel director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, i per l’alcaldessa de Carlet, Maria Josep Ortega, ha informat que la nova glorieta “és compatible amb la futura ronda urbana de Carlet pel que s’ha actuat dins de la reserva viària del PGOU”. En aquest sentit, han recordat que els pressupostos de la Generalitat Valenciana per a 2019 contemplen una partida amb una previsió de 4,5 milions d’euros per a aquesta actuació.

D’aquesta manera, la glorieta s’ha construït en la carretera CV50, concretament en l’entrada al municipi de Carlet des de Catadau on no es disposava de cap intersecció, moderador de velocitat o element que forçara una reducció de velocitat.

Així, amb aquesta glorieta “s’ha regulat la velocitat i per tant s’ha millorat la seguretat en la circulació d’un nucli de població consolidada que suporta un trànsit de prop de 11.000 vehicles al dia”, ha apuntat Salvador.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Carcaixent iniciarà en breu la selecció per 20 llocs de treball per al CRIS i per al Centre de Dia de Malalts Mentals

Segons ha descrit, la rotonda sobre la CV50 té un radi interior de 20 metres, dos carrils de 4 metres d’amplària i vorals de mig metre, així com una longitud de 40,8 metres. A més s’han instal·lat els senyals i l’enllumenat amb 21 bàculs.

D’altra banda, la consellera també ha recordat que el seu departament ha invertit 68.000 euros en l’adequació en l’accés nord a la travessia de Carlet, implantant mesures de moderació de la velocitat i una sèrie de passos per als vianants per a “permeabilizar la travessia, millorant així l’accessibilitat de les persones de mobilitat reduïda i permetent la mobilitat sostenible en condicions de seguretat”

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here