Condemnat a 33 anys de presó per violar i assassinar a una anciana a Xàtiva

0
2660
Ciutat de la Justícia de València

La sentència reconeix una indemnització de 180.000 euros a favor dels familiars de la víctima, que tenia 75 anys, i el condemnat serà internat en un centre psiquiàtric

L’Audiència Provincial de València ha condemnat a penes que sumen 33 anys de presó i ha decretat l’internament en un centre psiquiàtric per un temps no superior al d’aquesta condemna a un home que va assassinar i va agredir sexualment a una dona septuagenària en Xàtiva.

La sentència recull el veredicte de culpabilitat emés per un jurat popular després del judici celebrat aquest mes de febrer i pot ser recorreguda en apel·lació davant el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

Segons l’apartat de fets provats, l’acusat es va presentar en el domicili de la víctima, de 75 anys d’edat, el 10 de febrer de 2017 i va començar a cridar insistentment a la porta.

La dona, que el coneixia prèviament perquè era veí del mateix municipi, li va permetre entrar. Quan tots dos es trobaven en el dormitori d’ella, l’acusat va començar a colpejar-la amb la vareta d’un penjador de fusta.

La víctima va caure atordida al sòl i va continuar rebent colps per tot el cos amb el mateix objecte. L’agressor va arribar a introduir-li un tros del penjador per la vagina i l’anus. Finalment, quan la dona es trobava inconscient i, per tant, sense cap possibilitat de defensar-se, li va ficar el fragment de penjador en la boca i li va causar així la mort per asfíxia.

El magistrat que va presidir el tribunal del jurat considera a l’acusat autor dels delictes d’assassinat i agressió sexual, encara que aprecia en la seua conducta la circumstància eximent incompleta d’alteració psíquica, ja que en el moment dels fets patia un “retard mental moderat des de feia anys que afectava les seues facultats intelectivas i volitives de manera lleu-moderada, però sense anul·lar les mateixes”.

La fallada estableix per l’assassinat una pena de 23 anys de presó i una mesura d’internament per a tractament mèdic en un establiment adequat a la mena d’anomalia o alteració psíquica que pateix per temps no superior a aquesta condemna.

A més, contempla una altra pena de deu anys de presó pel delicte d’agressió sexual i una mesura d’internament psiquiàtric no superior a aqueix temps.

Igualment, el condemnat haurà d’indemnitzar per mitjà del seu legal representant amb 180.000 euros als familiars de la morta i participar, després del compliment de les penes privatives de llibertat, en un programa formatiu d’educació sexual.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here