Concentració de rebuig a l’aplicació del ERTO de ArcelorMittal en la seua planta de Sagunt

CaixaBank - MyBox

0
1063
Imatge d'una protesta de treballadors a la planta d'ArcelorMittal a Sagunt

El Comité d’empresa demana la retirada de l’expedient de regulació temporal d’ocupació perquè “s’està recorrent a contractar personal eventual per a completar els equips productius”

Els treballadors d’ArcelorMittal de la planta de Sagunt s’han concentrat durant una hora a les portes de la factoria en senyal de protesta i demanant la retirada de l’ERTO (expedient de regulació temporal d’ocupació) previst per al primer trimestre d’este 2019.

La conentració, que ha tingut lloc entre les 13 i les 14h, ha estat promoguda pel Comité d’Empresa i els sindicats CCOO, UGT, CGT i Asociación de Cuadros. Recorden que des del Comité d’Empresa s’ha sol·licitat “de manera reiterada” la reunió urgent de la Comissió de Seguiment del ERTO a Madrid, per a tractar la retirada d’aquests dies, ja que s’entén per part de la representació social, que aquests dies sense aturs d’instal·lacions, pretenen un estalvi de costos i no obeeixen a un descens de la producció, i més quan destaquen “s’està recorrent a contractar personal eventual per a completar els equips productius”.

D’una altra banda també critiquen “la política d’imposició i improvisació de la direcció del Clúster” respecte a la planta de Sagunt, que asseguren segueix en augment ja que es manté la negativa de la direcció a proporcionar amb detall en quin punt es troba l’aplicació del Pla de Productivitat que es ve aplicant, així com se’ns detallara quals són les necessitats de personal en cada departament.

A més des de la representació social s’ha demanat l’elaboració d’un pla consensuat que definisca clarament tant el nombre de persones a incorporar per a cobrir aquestes necessitats, com les inversions necessàries per a garantir el futur de la nostra planta.

S’ha interposat conflicte col·lectiu per la imposició unilateral dels calendaris de l’any 2018, imposició que s’ha repetit en el 2019 i que tindrà l’oportuna resposta legal.

Per tot això des de la Representació Social anuncien realitzarà les actuacions necessàries tant legals com sindicals, “perquè es prenguen en consideració les nostres propostes tant quant a l’aplicació del ERTO, així com la necessària incorporació de personal propi i revertisca la decisió de paralització o congelació d’inversions i adequació d’instal·lacions, sense les quals es posa a la planta de Sagunt en greu risc”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here