Compromís per Xàtiva proposa crear una plataforma de venda del comerç local per estimular el consum

0
258
Compromís fa les seues propostes d'ajuda al comerç local

La proposta pretén ajudar a la recuperació d’un sector “estratègic” per a la ciutat

El col·lectiu Compromís per Xàtiva ha proposat la creació d’una plataforma digital que permeta la venda dels productes del comerç local. La funció d’aquesta plataforma que es composaria d’un web i una app seria augmentar les vendes del sector, facilitar la seua distribució fora de la pròpia ciutat.

El líder local de la coalició, Ferran Minguet, ha dit al respecte que “molts dels nostres comerços tenen una oferta singular amb productes que són difícils de trobar a altres llocs, aquesta plataforma ajudaria no sols a reactivar i facilitar el comerç local sinó que també serviria per a convertir als nostres comerciants en proveïdors d’aquests productes singulars a persones d’altres llocs. Creguem que Cerdà i el seu equip han de parlar amb les associacions locals i ser més proactius en trobar solucions de futur”.

No obstant reconeixen que “aquesta plataforma sols es viable si es complementa amb un sistema de distribució local que porte els productes adquirits al web o l’app al domicili dels compradors”. En aquest sentit Minguet ha declarat que “Pensem que l’ajuntament ha de ser paraigua d’aquesta proposta, que es cree una iniciativa d’economia social de persones en risc d’exclusió dedicades al repartiment de producte del comerç local. Seria una bona mesura per facilitar el manteniment del comerç local durant la pandèmia, però una vegada finalitzada aquesta, tant la plataforma de venta com el sistema de distribució es convertirien en factors que augmentarien la competitivitat i rendibilitat del nostre comerç”.

Consideren que aquestes mesures s’han d’inscriure a un pla de reviscolament del comerç local al que a més a més, demanen que l’equip de govern incloga altres mesures, com ara l’estudi de la possibilitat de subvencions al lloguer i al manteniment de llocs de treball al comerç local per a tots aquelles PIME i autònoms que puguen acreditar una reducció important d’ingressos fins que finalitze la crisi causada per la COVID19.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Xàtiva sotmetrà a consulta ciutadana 26 projectes dels pressupostos participatius de 2018

Cal recordar que Xàtiva impulsa les mesures de suport a l’economia local a través del pla ‘Reactiva Xàtiva’ en el qual estan representats els agents socials de sindicatas i empresaris, el govern local i els partits polítics amb representació a l’Ajuntament de Xàtiva, on actualment no està Compromís, i per tant no forma part de la comissió que dissenya el pla.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here