Compromís per Xàtiva modula les crítiques a PSPV i EUPV i proposa traçar un full de ruta compartit

0
1343
Imatge de la firma del Pacte de Sant Doménec de Xàtiva en 2015

El candidat de Compromís, Ferran Minguet, proposa convocar el Pacte de Sant Domènec de cara a la següent legislatura perquè totes les formacions assumisquen tots els punts comuns en els seus programes

Després que el candidat de Compromís a l’alcaldia de Xàtiva dirigira dures crítiques cap a PSPV i EUPV en la seua presentació pública, una setmana després la coalició ha modulat el seu discurs. Ara el candidat Ferran Minguet proposa als que han estat els socis de govern durant esta legislatura de la formació -fins la dissolució del grup municipal per la eixida de la formació de les regidores- una reunió del Pacte de Sant Domènec “amb l’objectiu d’acordar quins projectes de ciutat són estratègics i adquirir un compromís compartit per a tirar-los avant”.

En concret, la coalició proposarà a PSPV i Comprmís “assumir en comú punts estratègics dels respectius programes electorals”. Minguet ha manifestat que “el que la ciutadania de Xàtiva ens demanda és que ens posem d’acord per a traure els grans projectes avant. Més enllà de les sigles. I és just el que proposem, perquè tenim l’obligació de fer cas al que ens demanen”.

Concretament el candidat proposa que “cal identificar entre els tres partits quins són aquests projectes, i adquirir el compromís de desenvolupar-los la legislatura que comença al juny”. “Des de Compromís tenim ja identificades algunes propostes estratègiques que avancen en el canvi de model, però no tindrem objeccions ni complexos a acceptar propostes dels altres si pensem que són bones per a totes i tots els veïns de Xàtiva”, afegeix.

Per una altra banda apuna que la proposta “continua permetent que cada formació mantinga la seua pròpia personalitat política en tant que totes les propostes seran pròpies de cada partit. Les que es determinen com a troncals per als següents quatre anys es defensaran en comú”.

Així el candidat conclou que Compromís va signar fa ja quasi quatre anys el pacte amb PSPV i EUPV “perquè vam creure i continuem creient que com succeeix en tot el país amb el pacte del Botànic, a Xàtiva, també es viu millor amb un acord de govern tripartit progressista. Però ressalta alhora que “no hauríem d’haver descurat aqueixa altra manera de fer política aquests últims anys, i per això creiem que és ara quan cal convocar el pacte, abans d’entrar en campanya”, remarca Minguet. Minguet acaba manifestant “total disponibilitat de Compromís”, i ha apuntat que ja s’ha posat en contacte amb Roger Cerdà i Miquel Lorente per a tancar la data de la reunió.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here