Compromís tornarà a tindre l’alcaldia d’Alzira després d’arribar a un acord de govern amb el PSPV

0
328
Isabel Aguilar (PSPV) y Diego Gómez (Compromís)

Diego Gómez encapçalarà de nou un govern progressista, però ara amb dos socis, després de desaparéixer EUPV del ple municipal d’Alzira

Alzira és la segona ciutat més important en la qual va guanyar Compromís en les passades eleccions únicament per darrere de la capital València, i després de perdre Sagunt. Així Diego Gómez repetirà com a alcalde després que s’haja arribat a un acord de govern amb el PSPV d’Isabel Aguilar.

El que es coneix com ‘Pacte de la Vila’ estarà constituït de nou per forces progressistes, però ara només amb dos membres, després que EUPV haja perdut la seua representació a l’ajuntament. El pacte, que prèviament haurà de ser confirmat pels membres dels partits que ho impulsen, serà presentat aquest divendres en el Museu Municipal d’Alzira.

No obstant això, a més de la pèrdua d’un soci de govern com era EUPV, hi ha hagut un canvi de correlació de forces, així mentre que en la legislatura passada Compromís tenia 6 regidors, el PSPV 4 i EUPV 1, ara Compromís quasi ha duplicat els seus regidors arribant a 11, mentre que el PSPV ha perdut un i es queda amb 3. Aquesta situació també suposarà una redistribució de responsabilitats, encara que mantenint gran part de l’estructura anterior.

En l’oposició es quedaran els partits de la dreta representats pel PP amb 6 regidors, Ciutadans amb 2 i Vox amb 1.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here