Compromís s’absté en el pressupost 2017 d’Ontinyent per diferències en la gestió de publicitat insitucional

0
565
Imatge d'un ple d'Ontinyent
Imatge d’un ple d’Ontinyent

Compromís ha manifestat la seua disconformitat amb la gestió de la publicitat institucional a l’Ajuntament d’Ontinyent abstenint-se en el ple sobre els pressupostos municipals per 2017. L’abstenció s’ha produït després de que la coalició presentara una esmena en el ple municipal en què instaven l’equip de govern a ajustar-se a la partida pressupostària o augmentar-la justificant-ne l’augment i que esta es rebutjara per part del PSPV. Així destaquen que es tracta de la mateixa esmena que es va presentar l’any passat i que van acabar donant un vot de confiança, però que no ha estat així enguany.

Des de Compromís expliquen que en 2013, quan formaven govern junt amb els socialistes, ja van criticar que la publicitat institucional a l’Ajuntament d’Ontinyent no estiguera regulada per cap tipus de norma. “Aquesta partida apareixia als pressupostos de 2013 dins d’un ‘Fons Global’ que no anava acompanyat ni de regles ni de criteris, cosa que contradiu directament el principi de transparència institucional”, afirmen des de la coalició.

Així Compromís afirma que “entenem que la publicitat oficial no deu promoure els interessos de cap partit polític ni del govern, ni estar al seu servei per a destacar els èxits en la seua gestió. La seua funció primordial és informar sobre els actes de govern i comunicar qüestions d’interés públic”. Per això asseguren que van presentar una proposta de reglament sobre informació i publicitat institucional de l’ajuntament d’Ontinyent, que “malauradament no va arribar a bon port”. No obstant això, “vam donar un vot de confiança als nostres socis de govern i el reglament ni va arribar al plenari”.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Compromís força al PSPV canviar l'ús d'un projecte del Pla de Diputació en Castelló de Rugat

En els pressupostos de 2016, recorden que van presentar una esmena en què instaven l’equip de govern a ajustar-se als 90.000 euros pressupostats o augmentar-ne la partida justificant-ne l’augment. L’esmena no va ser admesa, “no obstant això, vam donar un vot de confiança a l’equip de govern”.

En octubre de 2016, recorden que van preguntar per registre d’entrada a l’equip de govern quina va ser la despesa al llarg de 2015 en publicitat institucional. La resposta: 164.172,35 euros en octubre de 2015. A final de l’any, dos mesos després, “molt possiblement es va acostar al doble del que es va pressupostar”. Així, el mes passat, els quatre grups polítics a l’oposició (Compromís, PP, EUPV i Ciudadanos) van fer públic el nostre malestar respecte aquesta despesa i aquesta manera de funcionar. Una roda de premsa “històrica” en què, “per damunt de colors polítics, tota l’oposició criticàvem una manera de funcionar del govern, cosa que no passava des de feia anys, en una època absolutista que tots recordem”.

Per als comptes de 2017 des de Compromís asseguren que “de nou donàvem un nou vot de confiança a l’equip de govern esperant que valorara la crítica i modificara la partida o l’acompanyara d’un reglament en el pressupost de 2017. No va ser així i vam presentar una esmena igual a la de 2016, que de nou no ha sigut admesa”.

La coalició conclou afirmant que “la veritat és que ens dol, però per part nostra s’han acabat els vots de confiança en aquest aspecte i considerem que és més que suficient motiu per a abstindre’ns en la proposta de pressupost de l’equip de govern. Esperem que el pacte per la transparència en la publicitat institucional que hem proposat arribe a bon port al llarg de 2017″.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Ontinyent tindrà aules per a xiquets de dos anys en totes les escoles

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here