Compromís reclama la partida no transferida dels PGE 2016 per reindustrialitzar el Camp de Morvedre

0
1192
Compromís reclama més inversions a la indústria del Camp de Morvedre
La coalició alerta per l’incompliment dels Pressupostos de l’Estat de 2016 i «per l’engany del PP al incomplir l’acord unànime del Ple de Sagunt»

Compromís ha reivindicat el compliment dels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) de 2016 en l’única moció de les més de 300 presentades per la coalició al Senat i que va ser inclosa en els PGE de 2016, com és el milió d’euros per a la reindustrialització de la Comarca del Camp de Morvedre.

El senador territorial, Carles Mulet, ha alertat que “aquest capital no ha arribat als seus destinataris, quan està inclòs en els pressupostos i així va ser votat al Congrés i no va comptar amb cap objecció posterior“, pel que ha requerit els populars a “deixar de castigar els valencians pel que fa a inversions i fer efectiu aquest milió d’euros de forma immediata“.

Des de Compromís recorden que el Ple del Senat va aprovar a l’octubre de 2015 el Projecte de Llei de Pressupostos Generals de l’Estat per a l’any 2016. Entre les esmenes aprovades al Senat i remeses al Congrés es va introduir en la Secció 20. Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme (Servei: 16, Programa: 422 -M, Capítol: 7. Article: 75) un Pla de Reindustrialització de la comarca del Camp de Morvedre per un import de 1.000,00 milers d’euros amb les esmenes de tots els grups polítics.

La motivació era dotar una nova partida pressupostària destinada a la urgent reindustrialització de la Comarca del Camp de Morvedre, pel fet que aquesta comarca «està patint un accelerat deteriorament del seu teixit industrial», apunten des de la coalició. Es pretenia dotar de pressupost el Pla de Reindustrialització per a aquesta zona que s’elaboraria conjuntament amb la Generalitat Valenciana i amb els agents socials. La inversió indicada era per 2016 i s’establia en el pla una inversió plurianual per als anys successius. Aquest pla havia de posar-se en marxa amb urgència, més quan hi ha situacions dramàtiques generades davant de noves possibles pèrdues d’activitat industrial com va passar amb la situació de l’empresa Bosal a Sagunt.

L’Ajuntament de Sagunt va posar en marxa una estratègia de reconversió industrial: Estratègia de Reindustrialització del Camp de Morvedre (ERICAM) i la Generalitat Valenciana la va presentar anunciant un pressupost total de 3.800.000 euros, que comptava amb una aportació del FEAG (Fons Europeu d’Adaptació a la Globalització) de 800.000 euros, dels quals 480.000 vénen de la Comissió Europea i 320.000 euros són de fons del SERVEF. Una segona partida d’1 milió d’euros era a càrrec de l’Estat, a partir d’una esmena a la Llei de Pressupostos, aprovada també a les Corts Valencianes i que també va demanar l’Ajuntament de Sagunt.

La tercera partida, de 2 milions d’euros, els ha proporcionat la Conselleria d’Economia de la Generalitat Valenciana, afirmen des de Compromís. «Encara que sembla ser que el milió d’euros aprovat en els PGE de 2016 no ha arribat al seu destí», segons han traslladat les autoritats locals, el que dificulta l’èxit del Pla.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí