Compromís considera «precària» la situació de les urgències del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent

0
1746
Imatge de la visita de l'alcalde d'Ontinyent a les noves urgències de l'hospital

Compromís per Ontinyent pregunta a la regidora responsable per la situació de falta de personal en el departament

Compromís ha preguntat a la regidora responsable de l’àrea de salut a Ontinyent per la situació del servei d’urgències per la falta de personal després que els treballadors sanitaris de l’àrea de Salut Xàtiva-Ontinyent de CCOO hagen denunciat que el departament perd un terç del seu pressupost perquè no hi ha personal per tramitar les adjudicacions.

Davant d’aquesta denúncia, des del Grup Municipal Compromís s’ha preguntat a la regidora responsable de l’Àrea de Política Social, Sanitat i Cultura, Sayo Gandia Boronat, per la veracitat d’aquesta problemàtica. Concretament el nostre portaveu Vicent Xavier Vila ha manifestat la seua preocupació: “ja que es tracta d’un fet de molta gravetat que es perga un terç del pressupost de l’àrea, un total de 600.000 euros del pla d’inversions del departament, un 31% del pressupost. Aquesta situació fa evident la manca d’inversió sobretot en personal que des de fa uns anys patim. No poden millorar les instal·lacions i no dotar-les de capital humà que és tan important en salut com en altres àrees d’atenció pública. No podem fer-se la foto en unes instal·lacions espectaculars però buides de professionals que són els que en última instància fan que el servei siga de qualitat”.

Vila seguia: “Com han apuntat des de CCOO, quan en juny de 2017 es van inaugurar les noves instal·lacions d’urgències a Ontinyent i es va prometre dotar de personal aquesta inversió. A hores d’ara el nou servei d’urgències encara no compta amb la dotació de personal necessària i promesa”. “Al final es demostra que les persones, tant els usuaris com els professionals, han de ser el més important per a l’administració” concloïa Vila.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí