Compromís portarà a l’alcalde d’Agullent a les Corts, el de la Font de la Figuera a l’espera del Congrés

0
1682
Jesús Pla, Alcalde d'Agullent

Mentre l’entrada de Jesús Pla a les Corts gairebé estaria garantida, la de Vicent Muñoz al Congrés seria bastant més difícil d’assolir

Després de les eleccions primàries celebrades a Compromís l’alcalde d’Agullent, Jesús Pla, ha quedat en cinquena posició, un lloc que després dels filtres interns de quotes i de cremalleres que ha d’aplicar la coalició el deixaran definitivament al lloc 9 per optar a entrar com a diputat a les Corts.

En este procés el més votat a la província de València va ser el canalí Fran Ferri, per davant fins i tot de qui ha estat president de les Corts en esta legislatura, Enric Morera. Però per davant d’ells se situarà la pròpia Mónica Oltra, que serà la número 1 de la circunscripció.

D’esta forma Pla, amb un lloc que pot estar al voltant del sisé lloc, té serioses possibilitats d’entrar al parlament valencià, tenint en compte els passats resultats de Compromís l’any 2015, quan va arribar als 10 escons per València; i més tenint en compte que els llocs correrien en cas de que els diputats formaren part d’un govern autonòmic, com ha estat el cas els últims anys de Oltra i també és l’aspiració de Morera.

Muñoz al Congrés?

Més difícil ho té l’alcalde de la Font de la Figuera, Vicent Muñoz, per entrar com a diputat al Congrés. Les primàries celebrades en les que el batlle de la Costera ha quedat en tercer lloc per darrere de Joan Baldoví (cap de cartell) i de Clara Ferrando, així com per davant de Natxo costa, únicament han estat del Bloc.

Ara Compromís ha de confeccionar una llista en la que també s’han d’integrar els candidats d’Iniciativa del Poble Valencià i VerdsEquo. Esta situació pot portar a Muñoz al cinqué lloc, una posició més incerta alhora d’assolir l’escó.

Si s’agafen com a referència els resultats de les últimes eleccions generals cal destacar que Compromís es va presentar amb Podem i EUPV als comicis amb la coalició ‘A la Valeciana’, en la qual per la província de València van aconseguir 5 diputats, dels quals van ser 2 de Compromis (Joan Baldoví i Enric Bataller). En les eleccions del pròxim 28 d’abril Compromís concorrerà per separat i caldrà esperar si obté uns resultats de rècord per poder donar entrada a Muñoz al Congrés.

 

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí