Compromís critica que Conselleria està buidant de serveis l’hospital de Xàtiva per portar-los a Ontinyent i Alzira

0
1428
Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva.

Des de la coalició afirmen que “tot i que és una decisió que redueix les llistes d’espera i millora la prestació de serveis” alerten que l’Hospital es pot convertir en un centre “d’importància menor”

Compromís, membre el govern tripartit de Xàtiva amb PSPV i EUPV, ha denunciat les carències que considera troba a l’Hospital Lluís Alcanyís, gestionat des del departament de Sanitat en mans dels socialistes a la Generalitat.

Les crítiques han estat vinculades a la recent notícia del trasllat a l’hospital d’Ontinyent dels serveis de cirurgia prestats a diversos municipis de la Vall d’Albaida que engloben uns 12.000 habitants, i que abans depenien del centre de Xàtiva.

Apunten  que “tot i que és una decisió que redueix les llistes d’espera i millora la prestació de serveis, no és aquest el problema de fons del nostre hospital ni la solució que li cal al Lluís Alcanyís”. “El nostre hospital pateix un abandonament de dècades i el que cal és que es planifiquen ja tant les inversions com l’arribada del personal i els mitjans necessaris per tal que la ciutadania puga gaudir d’uns serveis sanitaris en condicions”, asseguren.

Afegeixen que aquest s’han fet ressò de les crítiques ciutadanes per les carències que es patien l’hospital tant per les deficiències en les substitucions per les vacances estivals com pels problemes generats per la manca d’inversió a les instal·lacions.

D’altra banda, “encara trobem més preocupant la notícia d’aquesta pèrdua de serveis ja que és la continuació d’altres similars que deriven pacients del Lluís Alcanyís cap a Ontinyent o el recentment recuperat hospital de la Ribera”. Alerten així que “de continuar aquestes dinàmiques el Lluís Alcanyís restarà com un centre d’importància menor, el que forçarà a la població de la Costera i de la Canal de Navarrés a fer desplaçaments més llargs per tal de rebre segons quines atencions sanitàries. És un luxe que no ens podem permetre, tant pel perjudici a la ciutadania com pel perjudici a la pròpia ciutat i rodalies de Xàtiva”.

Amb tot assenyalen que l’Hospital luís Alcanyís “és un important focus de llocs de treball estables i de qualitat del que depenen moltes empreses i serveis. Ni Xàtiva, ni la Costera ni el benestar de la ciutadania poden ser moneda de canvi a jocs polítics ni instrument al servei de campanyes d’imatge de ningú. Desvestir un sant per vestir-ne un altre sempre té un mal resultat: Tots els hospitals són necessaris i tots han de tenir un servei suficient i de qualitat atès que no estem parlant de negocis sinó de la salut i el benestar de les persones que ha de ser l’objectiu principal del sistema”.

Compromís conclou que “posarà sempre per davant el benestar de la ciutadania i, per això, mamprendrem totes les actuacions i accions a la nostra mà per tal de recuperar el nostre hospital i una oferta de serveis digna del que la ciutadania de Xàtiva i la Costera es mereixen”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here