Compromís per Xàtiva aprova concórrer en solitari a les eleccions i no pretén fer cap coalició


0
1908
Compromís ha manifestat que vol concórrer en solitari a les eleccions de Xàtiva

La resolució s’aprova després de difondre’s en àmbits locals reunions entre Mónica Oltra i Miquel Lorente per temptejar una possible coalició liderada pel portaveu d’EU

L’Assemblea de local de Compromís per Xàtiva va aprovar este dilluns la proposta de l’executiva local de concórrer en solitari a les pròximes eleccions municipals de 2019. Esta aprovació té lloc després de difundir-se en àmbits locals possibles reunions entre el líder d’Esquerra Unida de Xàtiva, Miquel Lorente, i la líder valenciana de Compromís, Mónica Oltra, per tal d’acordar un pacte per a una coalició electoral encapçalada pel propi Lorente amb l’aspiració de ser la llista més votada i obtindre així l’alcaldia.

En la resolució Compromís s’afirma que la seua és «l’única candidatura que representa el nacionalisme, l’esquerra, l’ecologisme i el feminisme com cap altre partit en la nostra ciutat». Així afegeixen que «Compromís no participarà de cap coalició preelectoral amb cap altra força política. I per aquest motiu, treballarà per presentar una candidatura amb un programa electoral propi que represente i defense els valors de la nostra coalició».

Segons el portaveu local, Eliseu Oviedo “Compromís Xàtiva està bastint una proposta electoral en cooperació amb la societat civil local que té la suficient entitat com per liderar un projecte d’esquerres, valencianista, ecologista i feminista que transforme la nostra ciutat”. Així des del col·lectiu afirmen que el procés de transformació de Xàtiva «passa per unes eleccions a les que la ciutadania indique el suport que dona a cadascuna de les forces polítiques i a partir d’eixe punt encetar un procés de negociació i concertació que beneficie al conjunt de la societat xativina». Oviedo afirma a més que «un acord pre-electoral amb altres forces restaria part d’aquest potencial. Nosaltres volem ser part d’un futur govern de progrés i esperem que la ciutadania ens done vots suficients com per ser qui ho lidere».

Esta situació es dóna després d’una fase de canvis tensos dins la formació que van acabar per rellevar de la direcció a qui havia sigut líder de la formació i actual portaveu a l’ajuntament, Cristina Suñer, així com també a les altres dues regidores de la coalició. A més Compromís a Xàtiva, tradicionalment capitalitzada per el BLOC no veuria amb bons ulls la negociació d’un candidat extern com Lorente a través d’Oltra (d’Iniciativa pel Poble Valencià, altre partit de Compromís).

En números actualment el PSPV és la llista més votada i compta amb 7 regidors, mentre que EUPV en té 5 i Compromís 3. De repetir-se uns resultats similars en 2019 amb una suposada coalició superarien als socialistes tant en regidors com en vots.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here