Compromís per Sagunt proposa que la ciutat allotge el Museu Valencià de la Romanització

0
627
Imatge del teatre romà de Sagunt

La formació recorda que la romanització de la península ibèrica va començar el 219aC a Sagunt amb l’arribada dels exèrcits romans dins el context de la Segona Guerra Púnica

Que Sagunt siga la seu d’un Museu Valencià de la Romanització “perquè som la Capital Valenciana de la Romanització”. Esta és la proposta que ha realitzaat Compromís recordant que la proposta va ser aprovada per unanimitat tots els grups polítics de les Corts Valencianes i, a més, Sagunt és la ciutat més important de la Comunitat Valenciana pels seus testimonis i la seua rellevància d’època romana.

Des de la coalició es recorda la història apuntant que a partir de l’inici de la Segona Guerra Púnica a Sagunt (219 aC) va començar el procés de romanització de la península ibèrica amb l’arribada dels exèrcits dels Escipions. “La nostra ciutat, per tant, és una ciutat de referència que mereix la posada en marxa d’un Museu Valencià de la Romanització”, s’explica des de Compromís.

Per al candidat a l’alcaldia Quico Fernández, “Compromís és la garantia que el projecte de Patrimoni de la Humanitat es durà a terme i convertirà la nostra ciutat en una referència internacional molt rellevant. Anem a continuar treballant – si la ciutadania ens dóna la confiança- perquè este projecte siga una realitat. I anem a fer-ho posant en valor tota el patrimoni des de la recuperació dels banys àrabs, l’almodí, el Grau Vell, l’alqueria de l’Aigua Fresca, el Museu Industrial i de la Memòria Obrera, la Nau de Tallers i la rehabilitació del Pantalà”.

Segons destaca el candidat de Compromís per Sagunt, “ja estem en tres rutes internacionals, dos del Consell d’Europa i una de la Comissió Europea -la dels Fenicis, la Xarxa de Jueries i la Ruta Europea del Patrimoni Industrial- i som finalistes del Segell de Patrimoni Europeu. Però cal desenvolupar la nostra participació en este xarxes i projectar la imatge de la ciutat per continuar estimulant la cultura, el patrimoni i el turisme. Volem que el turisme sostenible siga una alternativa de futur per a la ciutat”.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  La Policia de Sagunt interposa fins 20 denúncies en un dia a persones per banyar-se a la platja amb bandera roja

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here