Compromís per Ontinyent critica que la Vall ens Uneix amenace amb traure la capital de la Mancomunitat

0
1672
Nico Calabuig i Paloma Alberola, durant la roda de premsa

Els regidors de la formació valencianista han assenyalat que si l’alcalde i el seu govern volen traure a Ontinyent de la Mancomunitat ho haurien d’haver incorporat en el seu programa electoral

Compromís per Ontinyent ha criticat l’amenaça que s’ha fet des de la Vall ens Uneix, formació de Jorge Rodríguez que governa amb majoria absoluta a la ciutat, de treure la capital de la Mancomunitat de la Vall d’Albaida. Així els regidors de la coalició Nico Calabuig i Paloma Alberola han contraposat “la capacitat de dialogar i arribar a acords de Compromís i el Partit Socialista, front a la crispació i l’intent de desestabilitzar la institució per part de La Vall ens Uneix”.

Els regidors apunten que es va oferir a La Vall ens Uneix les delegacions d’Educació, així com Infraestructures, Transports i Comunicacions, “dos àrees d’una gran rellevància, si tenim en compte que La Vall Ens Uneix té 6 representants d’un total de 68 al Plenari de la Mancomunitat”.

Nico Calabuig manifestava que “no consentirem que Jorge Rodríguez abuse de la seua majoria absoluta, provocant que el seu aïllament i enfrontament amb el Partit Socialista pose en perill la capitalitat comarcal d’Ontinyent”. El portaveu de Compromís per Ontinyent ha destacat que “si el partit de Jorge Rodríguez vol traure a Ontinyent de la Mancomunitat, ho hauria d’haver incorporat en el seu programa electoral, perquè no creiem que la gent de bona voluntat li atorgara eixa majoria perquè dinamite tots els ponts amb la resta de pobles i forces polítiques de la comarca i posar en perill el lideratge d’Ontinyent en la Vall d’Albaida”.

Per la seua banda, la regidora Paloma Alberola ha incidit en què “el govern local és molt irresponsable d’enfrontar-se a tots els pobles per motius partidistes, després dels esforços que ha costat durant tants anys construir els afectes entre tots els municipis de la comarca, i anar posicionant Ontinyent com a capital”. Alberola ha assenyalat, així mateix, que aquest enfrontament arriba “quan més necessari és que tinguem aliats per mantindre serveis essencials com la Comissaria de Policia a Ontinyent”.

La regidora ha apuntat “com d’incoherent és que un partit que es diu «La Vall ens Uneix», que abandera el nom de la comarca, i que es defineix com a comarcalista, vulga dinamitar la institució que vertebra esta comarca des de fa 32 anys”.

Els regidors han exposat que la preocupació de Compromís per Ontinyent en aquest tema està relacionada, d’una banda, amb la decisió de la majoria absoluta de la Vall ens Uneix a Ontinyent d’abandonar el servei de recollida selectiva d’envasos i paper de la Mancomunitat; i d’altra banda, amb les declaracions “incendiàries” fetes pel regidor Joan Sanchis al Plenari de la Mancomunitat, “on va amenaçar amb traure a Ontinyent de l’ens comarcal i va menysprear els municipis menys poblats, anomenant-los despectivament ‘poblets’”; així com amb les manifestacions de la regidora Natalia Enguix a la premsa, “on va deixar entreveure la possibilitat d’una Mancomunitat sense la capital de la comarca”.

Per últim, Calabuig i Alberola han lamentat que “allà on La Vall ens Uneix no pot exercir el poder absolut, opte per obstruir i desestabilitzar les institucions”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí