Compromís per Benigànim sols contempla un govern liderat pel PSPV i demana «diàleg, sense línies roges»

0
651
Pep Calero i Joan Sanchis, regidors de Compromís a Benigànim

Des de la coalició consideren que l’alcaldessa Amparo Canals ha tingut una actitud «agressiva, autoritària i irrespectuosa»

Després que en el passat ple extraordinari de Benigànim Compromís i PP deixaren sense sou a l’alcaldessa del PSPV, Amparo Canals (amb un govern en minoria) i que aquesta amenaçara amb dimitir per no poder compatibilitzar la seua feina a temps parcial, desde la coalició s’ha demanat «diàleg» i s’ha afirmat que no contemplen altre govern que no estiga encapçalat pel PSPV.

Compromís acusa als socialistes d’haver insinuat que els valencianistes tenien un pacte amb el PP, a la qual cosa han respost que «Compromís no ha facilitat, ni facilitarà baix cap concepte, ni per acció ni per omissió, un govern del Partit Popular a Benigànim». I pel que fa al sou de l’alcaldessa manifesten que són favorables a que tant Canals com els regidors «puguen rebre un sou just i adequat a la feina que realitzen», no obstant afirmen que rebutgen «les propostes unilaterals, que no han estat prèviament dialogades ni consensuades».

Sobre les negociacions per les delegacions reconeixen que Cultura ha estat el punt més conflictiu, competència que reclamava Compromís però que el PSPV «va mantenir una negativa absoluta al diàleg»; en aquest punt els socialistes han afirmat que no la volien cedir, i que en tot cas es podria compartir. Compromís també ha afegit que tampoc s’ha oferit de forma íntegra Educació i que s’exigia la seua divisió en dos «per tal de retenir el control». Davant eixe bloqueig els valencianistes també han rebutjat que l’alcaldessa aprovara un decret «de forma unilateral» amb el qual atribuïa totes les delegacions al PSPV.

Respecte a l’actitud de l’alcaldessa Amparo Canals afirma que ha sigut «agressiva, autoritària i irrespectuosa» cap als regidors del PP i de Compromís. Amb tot conclouen que «Compromís continua apostant de forma decidida pel diàleg, sense cap condició ni línia roja, per fer realitat la constitució d’un govern de progrés, plural, liderat pel PSOE, i que implemente les mesures recollides a l’Acord de Progrés».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí