Compromís per l’Olleria considera que ha perdut l’alcaldia perque no ha sabut augmentar els seus suports

0
2653
Julià Engo, dipositant el seu vot

La coalició, a més de lamentar haver-se estancat en 5 regidors, apunta que el PSPV ha tingut el seu pitjor resultat a l’Olleria i s’ha quedat amb un sol representant

Compromís va perdre el passat diumenge la seua particular ‘joia de la corona’ a la Vall d’Albaida, l’alcaldia de l’Olleria, després d’haver-se estancat en els seus 5 regidors i haver perdut un 1% dels vots (77 en total) dins un context de baixada de la participació (-3,2%, 174 vots menys). D’esta forma el PP ha tornat a aconseguir una majoria absoluta que els populars han recuperat 16 anys després.

Així en l’anàlisi de la coalició apunten que el PP guanya 71 vots, un 2,5%, i aconsegueix un regidor més que li dóna la majoria absoluta; Compromís perd 77 vots, un 1%, i és queda igual; pel que fa al PSPV destaquen que ha perdut 410 vots i es queda amb un regidor (fins ara en tenia dos), «ha obtingut el seu pitjor resultat i amb 39 vots menys haguera perdut la representació», afirmen. Finalment sobre la candidatura de Demòcrates Valencians apunten que «ha estat a 48 vots d’obtindre un regidor, que li haguera llevat al PP, encara que no sabem amb qui haguera pactat». Sobre l’última candidatura, la de Ciudadanos, la menys votada, no s’ha fet cap valoració.

Amb tot la coalició Compriomís per l’Olleria explica que «hem de fer una reflexió i veure perquè no hem augmentat en suport. Malgrat el nostre esforç al llarg de 4 anys, no hem sigut capaços de convèncer més gent perquè Compromís siga la millor opció per l’Olleria, i açò ens obliga a analitzar detingudament les nostres actuacions per millorar-les i poder il·lusionar més gent».

Per tot així anuncien que «des de Compromís, encetem un procés intern per avaluar tot el procés i preparar-nos per ser l’alternativa el 2023. Mentrestant treballarem, com ho hem fet fins ara, per l’Olleria i la seua gent. La societat olleriana ens ha situat com la veu de l’esquerra i del valencianisme a l’Ajuntament de l’Olleria, i ara no els podem fallar».

Pel que fa a la relació amb les administracions superiors valencianes afirmen que «des de la nostra posició al govern de la Generalitat i la Diputació de València farem d’interlocutor entre l’Olleria i el nostre govern per poder donar resposta a les necessitats de la nostra societat en el seu conjunt, a la gent i entitats que conformen l’Olleria».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí